Οι καθρέφτες της… διχόνοιας!


Οι καθρέφτες της… διχόνοιας που παρουσίασε η Mercedes στο Μπαχρέιν, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων εντός της FIA. 

  • 14/3/2022

Η λύση που πρότεινε η Mercedes στις δοκιμές του Μπαχρέιν τράβηξε την προσοχή των αντιπάλων επικεφαλής των ομάδων. Πρώτα ο Chris Horner τους χαρακτήρισε ως «αντίθετους με το πνεύμα των κανονισμών», αλλά στη συνέχεια ανακάλεσε τη δήλωσή του.

Ο Mattia Binotto ξεκαθάρισε στη συνέχεια ότι οι καθρέφτες της W13 συμβάλουν στην αεροδυναμική λειτουργία του γερμανικού μονοθεσίου, κάτι που δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το άρθρο 3.2.2 των κανονισμών και ότι έχουν ζητηθεί διευκρινίσεις από τη FIA.

Η συνεδρίαση του τεχνικού επιτελείου της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, δηλαδή πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ωστόσο, είναι απίθανο να ληφθεί οριστική απόφαση πριν από τον αγώνα του Μπαχρέιν. Και, από τα λόγια του τεχνικού διευθυντή της FIA Νικόλα Τομπάζη, φαίνεται επίσης δύσκολο να απαγορευτεί η λύση.

«Αξιολογούμε πάντα τους κανόνες για τα επόμενα χρόνια και αξιολογούμε αν όλα είναι ξεκάθαρα. Όταν γράφεις έναν νέο κανονισμό, ορισμένα σημεία μπορεί να μην είναι διατυπωμένα όπως θα θέλαμε», δήλωσε ο Τομπάζης, προσθέτοντας: «Θα έχουμε άλλη μια συνάντηση την Τρίτη για να συζητήσουμε τέτοιου είδους θέματα. Σε γενικές γραμμές, θα έλεγα ότι δεν υπήρξε κάτι που πιστεύουμε ότι είναι αντίθετο με τους στόχους των κανονισμών. Υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες για κάποιους τομείς που ίσως ρυθμίζονται λιγότερο, αλλά είναι σχετικά μικρά πράγματα».