Ώρα πειραματισμού για τη Mercedes στο GP Μαϊάμι


Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, τονίζει πως η ομάδα έχει βρει διάφορες κατευθύνσεις για να βελτιώσει την απόδοση της W13, και θα πειραματιστεί στο Μαϊάμι για να βρει τι λειτουργεί καλύτερα.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 4/5/2022

Η σεζόν έχει ξεκινήσει με δυσκολίες για τη Mercedes, με την W13 να υστερεί απόδοσης έναντι των Ferrari και Red Bull.

Σε δυναμική, οι Γερμανοί βρίσκονται τρίτοι, χωρίς να απειλούνται από το midfield, αλλά και χωρίς να απειλούν τους μπροστά, αφήνοντας τους George Russell και Lewis Hamilton ανήμπορους να παλέψουν για κάτι καλύτερο από την 4η και την 5η θέση.

Μιλώντας στο επίσημο preview της Mercedes για τον επερχόμενο αγώνα, ο Toto Wolff αποκάλυψε πως η δουλειά που έχει γίνει στην ανάλυση των δεδομένων έχει αποκαλύψει διάφορες οδούς προς τη βελτίωση της κατάστασης του μονοθέσιου, λέγοντας πως το Μαϊάμι θα γίνει χώρος πειραματισμού για να διαπιστωθεί ποια κατεύθυνση είναι η πιο αποδοτική.

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο για εμάς στην Imola» είπε ο Αυστριακός. «Ο George έκανε εξαιρετική δουλειά για να τερματίσει 4ος, αλλά με τον Lewis, δεν του δώσαμε τα εργαλεία ή την θέση στην πίστα για να δείξει τον πραγματικό του ρυθμό.

«Από τότε που επιστρέψαμε από την Ιταλία, μάθαμε όσα περισσότερα μπορούσαμε από το Σαββατοκύριακο και, παράλληλα, η δουλειά μας συνεχίστηκε στην αεροδυναμική σήραγγα και στις προσομοιώσεις. Έχουμε βρει πολλές κατευθύνσεις για τη βελτίωση του αυτοκινήτου και θα διεξάγουμε πειράματα στο Μαϊάμι για να συσχετίσουμε αυτές τις προσομοιώσεις και ελπίζουμε να επιβεβαιώσουμε την πορεία εξέλιξης για τους επόμενους αγώνες.

«Και οι δύο οδηγοί εργάζονταν στον προσομοιωτή πριν από το Μαϊάμι και τα εργοστάσια ήταν απασχολημένα με την παραγωγή αναβαθμίσεων για τους επόμενους αγώνες.»