Ως μελλοντικό πρωταθλητή βλέπει τον Leclerc ο μάνατζερ του Verstappen


Εξίσου ταλαντούχο με τον Max Verstappen θεωρεί ο μάνατζέρ του τον Charles Leclerc, τονίζοντας πως η διαφορά γίνεται από το μονοθέσιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 17/10/2022

Max Verstappen και Chalres Leclerc έδωσαν λίγες, αλλά εντυπωσιακές κι υψηλής ποιότητας μάχες μέσα στη φετινή σεζόν, που είδε πρωταθλητή τον Ολλανδό για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Ο μάνατζερ του οδηγού της Red Bull, Raymond Vermeulen, ήταν καλεσμένος στο F1 Nation podcast, και μίλησε για τις δυσκολίες του αντίπαλου του οδηγού του, εστιάζοντας το θέμα στο μονοθέσιο που είχε στη διάθεσή του φέτος ο Μονεγάσκος:

«Πολλά από τα λάθη που έκαναν οι οδηγοί της Ferrari φαίνεται να προήλθαν από το γεγονός ότι είχαν ένα μονοθέσιο με αρκετά ασταθές πίσω μέρος, κι αυτό κάνει τα πράγματα κάπως απόβλεπτα.

«Και προφανώς, αν είσαι σε μειονεκτική θέση, αρχίζεις να πιέζεις περισσότερο, οδηγείς πιο κοντά στο όριο, και έτσι είναι πιο εύκολο να γίνει το λάθος.

«Είναι εύκολο να κατακρίνουμε, αλλά πιστεύω πως έχει το σωστό πακέτο. Ο Charles είναι σίγουρα ένας μελλοντικός πρωταθλητής της Formula 1, αν βρει το μονοθέσιο που απαιτείται για κάτι τέτοιο.»

Μάλιστα, ο ίδιος θεωρεί πως Verstappen και Leclerc είναι το ίδιο ικανοί στην πίστα, με το μονοθέσιο να είναι ο παράγοντας-κλειδί για την απόδοσή τους:

«Πιστεύω πως ο Charles είναι εξίσου ταλαντούχος. Κάποιοι από τους γύρους που τον έφεραν στην pole φέτος ήταν απίστευτοι.

«Πιστεύω πως έχει και την ταχύτητα στους αγώνες, αλλά αν έχεις υψηλή φθορά στα ελαστικά, δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις ως οδηγός.

«Μπορεί να είσαι σαν τον Sergio Perez που είναι ένας εκ των κορυφαίων στη διατήρησ των ελαστικών, αλλά πιστεύω πως όλοι λίγο πολύ είναι καλοί σε αυτό.

«Στο τέλος, χρειάζεσαι ένα μονοθέσιο που να αποδίδει για 90 λεπτά, και ο Charles δεν τον είχε αυτό στους περισσότερους αγώνες.»