Ως το 2024 στη Ferrari o Carlos Sainz


Ο Carlos Sainz θα παραμείνει στο δυναμικό της Ferrari για τα επόμενα δύο χρόνια, μετά την πρόσφατη ανανέωση της συνεργασίας του με την ομάδα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 21/4/2022

Ferrari και Sainz βρίσκονται -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Car and Driver Greece- σε διαπραγματεύσεις από τον Οκτώβριο του 2021, καθώς από νωρίς έγινε σαφές και στις δύο πλευρές ότι το καλύτερο σενάριο και για τους δύο είναι να συνεχίσουν την κοινή τους πορεία.

Αρκετούς μήνες αργότερα, και μετά από μία διελκυστίνδα για τους σημαντικούς όρους του συμβολαίου (αρχικά η ομάδα ήθελε να προσφέρει 1 1 χρόνο στον Ισπανό), οι υπογραφές έπεσαν, με τα επίσημα να γίνονται γνωστά μία μέρα πριν την έναρξη του αγώνα στην Ίμολα. 

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανανέωσα το συμβόλαιό μου με τη Ferrari. Πάντα έλεγα ότι δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα στη Formula 1 για να αγωνιστώ και μετά από πάνω από ένα χρόνο μαζί της, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το να φοράς αυτό τη φόρμα και να εκπροσωπείς αυτήν την ομάδα είναι μοναδικό και ασύγκριτο. Η πρώτη μου σεζόν στο Maranello ήταν σταθερή και εποικοδομητική, με όλη την ομάδα να προχωρά μαζί. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της δουλειάς ήταν ξεκάθαρο μέχρι στιγμής.

«Αισθάνομαι ενδυναμωμένος από αυτή την ανανεωμένη επίδειξη εμπιστοσύνης σε εμένα και τώρα ανυπομονώ να μπω στο μονοθέσιο, να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τη Ferrari και να δώσω στους θαυμαστές της πολλούς λόγους να πανηγυρίζουν. Η F1-75 αποδεικνύεται πρωτοπόρος, κάτι που μπορεί να μου επιτρέψει να κυνηγήσω τους στόχους μου στην πίστα, ξεκινώντας με την πρώτη μου νίκη στη Formula 1.»