Πανευτυχής ο Piastri: «Πολύ ξεχωριστό το πρώτο βάθρο»


Ο rookie Oscar Piastri ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο και ήταν εκστασιασμένος με την εμπειρία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: McLAREN, PIRELLI
  • 24/9/2023

Ο Oscar Piastri ανέβηκε στο βάθρο του Grand Prix Ιαπωνίας, στον 16ο αγώνα της καριέρας του στη Formula 1, μετά από την εξαιρετική του εμφάνιση στις κατατακτήριες και τον καλό αγώνα που έκανε την Κυριακή.

Ο Αυστραλός rookie δήλωσε πανευτυχής για αυτό το επίτευγμα:

«Είναι πολύ ξεχωριστό, σίγουρα. Θα το θυμάμαι για πολύ, πολύ καιρό.

«Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά την ομάδα που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που έχουν αυτή την ευκαιρία σε όλη τους τη ζωή, κι εγώ το κατάφερα στην πρώτη μου σεζόν. Οπότε, χρωστάω ένα ευχαριστώ στην ομάδα. 

«Δεν έκαναν και τον καλύτερο αγώνα, αλλά ήταν αρκετός για να σηκώσω ένα τρόπαιο στο φινάλε, οπότε είναι πολύ χαρούμενος.»

Norris: «Έχουμε κάνει φοβερή πρόοδο»

Η McLaren έχει βελτιωθεί σημαντικά κατά τη φετινή χρονιά. Ξεκίνησε από την 17η και την 20η θέση στο Μπαχρέιν, και έξι μήνες αργότερα έχει φτάσει να παλεύει με τη Red Bull και να πλησιάζει την Aston Martin στο πρωτάθλημα.

Ο Lando Norris ήρθε 2ος μπροστά από τον teammate του
Ο Lando Norris ήρθε 2ος μπροστά από τον teammate του

«Πιέζουμε, τους φτάνουμε,» είπε ο Lando Norris για την προσπάθεια της ομάδας του να πλησιάσει τη Red Bull. Ο Βρετανός τερμάτισε 2ος, μπροστά από τον Piastri.

«Έχουμε κάνει φοβερή πρόοδο. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα και τα βήματα μπροστά που κάνουμε κάθε Σ/Κ.

«Είμαι βέβαιος ότι θα έρθουν και δύσκολες στιγμές. Αλλά φτάνουμε στον στόχο μας βήμα-βήμα. Αυτό είναι το πρώτο μας διπλό βάθρο με τον Oscar. Οπότε είναι μία όμορφη στιγμή για εμάς.»