Πέταξε «λευκή πετσέτα» και για το 2021 η Ferrari!


Δημόσια παραδοχή από τον πρόεδρο της «scuderia» ότι είναι απίθανο να πανηγυρίσει νίκη η ομάδα του μέχρι το… μεθεπόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/7/2020

Ότι η Ferrari διανύει παρατεταμένη περίοδο ανομβρίας ως προς τα αποτελέσματα της Formula 1, είναι γνωστό και πανθομολογούμενο. Από το 2008 έχει να πανηγυρίσει τίτλο στους κατασκευαστές η ιταλική ομάδα, ενώ το τελευταίο Πρωτάθλημα οδηγών το κατέκτησε το 2007 ο Kimi Raikkonen.

Όμως τα πράγματα δεν πρόκειται να βελτιωθούν στο εγγύς μέλλον. Τουλάχιστον τούτο ισχυρίζεται ο πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, ο οποίος παραδέχθηκε πως «το μονοθέσιό μας δεν είναι ανταγωνιστικό. Το είδατε στην πίστα και θα το δείτε εκ νέου. Αυτή τη στιγμή θέτουμε τις βάσεις προκειμένου να ξαναγίνουμε ανταγωνιστικοί και να μπορούμε να κερδίζουμε από το 2022, όταν και θα αλλάξουν οι κανονισμοί. Είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό».

Επί της ουσίας, ο Elkann πέταξε… λευκή πετσέτα, απογοητεύοντας τα εκατομμύρια των «τιφόζι». Βέβαια δεν είπε κάτι το παράλογο, μιας και είναι ξεκάθαρο πως από τη στιγμή που επί της ουσίας τα μονοθέσια του 2021 θα έχουν ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με τα φετινά, η Ferrari δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά πράγματα φέτος και την επόμενη σεζόν.

«Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο. Το φετινό μονοθέσιο δεν είναι ανταγωνιστικό εξαιτίας μιας σειράς λαθών στην σχεδίασή του. Έχουμε αδυναμίες τόσο στο δομικό κομμάτι όσο και στη δυναμική του μονοθεσίου, ενώ μειώθηκε και η ισχύς του κινητήρα μας» προσέθεσε ο Elkann.

Και συνέχισε: «Δεν αντιμετωπίζω τον περιορισμό του μπάτζετ ως μείωση της δυνατότητάς μας να διεκδικούμε νίκες. Το αντιμετωπίζουμε ως πρόκληση. Οι μηχανολόγοι, οι μηχανικοί και οι πιλότοι μας θα βρουν τον τρόπο να συνδυάζουν τη δύναμη και τη δημιουργικότητά τους, ώστε να επαναφέρουν τη Ferrari στην κορυφή. Προσωπικά δεν έχω ξαναδεί τόσο μαχητικό πνεύμα την τελευταία δεκαετία».