Πιστεύει ακόμα στο πρωτάθλημα ο Leclerc


Ο Charles Leclerc διατηρεί ακόμα τις ελπίδες του για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, παρά το σερί κακών αποτελεσμάτων για τον ίδιο και τη Ferrari. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ, ΦΩΤ: FERRARI MEDIA SITE
  • 1/7/2022

Μετά το Grand Prix Αυστραλίας στις αρχές Απριλίου, ο Charles Leclerc διατηρούσε βαθμολογικό προβάδισμα 34 βαθμών έναντι του Max Verstappen στο πρωτάθλημα.

Έκτοτε, ο Ολλανδός έκανε ένα τρομερό ντεμαράζ και μέσα σε τρεις μήνες έχει περάσει μπροστά στην κατάταξη με διαφορά 49 βαθμών, ανατρέποντας άρδην το σκηνικό που είχε σχηματιστεί νωρίς στη σεζόν.

Ακόμα κι έτσι, όμως, ο οδηγός της Ferrari πιστεύει πως ακόμα υπάρχει ελπίδα για τον πρώτο τίτλο οδηγού της Scuderia μετά το 2007, καθώς μίλησε στον Τύπο πριν το Βρετανικό GP: 

«Προφανώς δεν είμαστε στην καλύτερη κατάσταση με τους τελευταίους αγώνες. Πάντα πιέζουμε στο όριο, στο τέλος, αυτό χρειάζεται να κάνουμε αν θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα.

«Οπότε πάνω σ’ αυτό, είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα πιέσει στο 100%, εγώ θα πιέσω στο 100%, και όλοι είναι πολύ παρακινημένοι να έχουμε… καθαρούς αγώνες και να έχουμε το ρυθμό και να ξανακερδίσουμε τους βαθμούς που χάσαμε τους τελευταίους τρεις αγώνες.

«Γενικά, ήταν μια δύσκολη περίοδος για την ομάδα,» προσέθεσε ο Leclerc.

«Αλλά πιστεύω ότι ο τρόπος που έχουμε δουλέψει από την αρχή της χρονιάς είναι πολύ καλός, οπότε δε χρειάζεται να αλλάξουμε. Αλλά φυσικά, έχουν υπάρξει κάποια προβλήματα αξιοπιστίας που πρέπει να λύσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, οπότε, ξανά, εμπιστεύομαι πλήρως την ομάδα να διευθετήσει αυτά τα προβλήματα όσο πιο γρήγορα γίνεται.

«Θα πάρει χρόνο. Αλλά στο μεταξύ, πρέπει να εστιάσουμε στη δουλειά που πρέπει να κάνουμε εντός της πίστας και ξανά, είμαι πολύ αισιόδοξος ότι αν τα κάνουμε όλα τέλεια μέσα στην πίστα, έχουμε το μονοθέσιο και τους ανθρώπους μέσα στην ομάδα για να νικήσουμε αγώνες και να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, γιατι τελικά, αυτός είναι ο στόχος. Στους τελευταίους τέσσερις, πέντε αγώνες, έγινε πολύ πιο δύσκολο.

«Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι αδύνατο. Συνεχίζω να το πιστεύω όσο και πέντε αγώνες πριν. Θα είναι λίγο πιο δύσκολο, αλλά όλα είναι δυνατά.»