Πιθανό το ενδεχόμενο να μη διεξαχθούν sprint races το 2022


Οι διαφωνίες ομάδων και Formula 1 για τα επιπλέον χρήματα που θα δοθούν σε αυτές για την διεξαγωγή των sprint races ενδεχομένως να οδηγήσει σε ακύρωσή τους για το 2022.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ, ΦΩΤ.: RED BULL CONTENT POOL
  • 19/1/2022

Τα sprint races του 2022 έχουν γίνει μήλο της Έριδος για τις ομάδες σε αυτές τις πρώτες συζητήσεις για τη νέα σεζόν.

Σύμφωνα με τον CEO της McLaren, Zak Brown, μία ομάδα (την οποία δεν κατονομάζει) ζητά να αυξηθεί το όριο στους προϋπολογισμούς κατά 5 εκ. δολάρια, ενώ η πλευρά της Liberty Media προσφέρει ένα fix ποσό 450.000 δολαρίων για τρία sprint, με επιπλέον 100.000 δολάρια για κάθε παραπάνω sprint που θα διεξαχθεί.

Το αρχικό πλάνο ήταν να γίνουν έξι sprint qualifyings, όμως τώρα αυτή η προοπτική δεν είναι τόσο σίγουρη.

Ο Αμερικανός δήλωσε σχετικά:

«Όλοι αντιμετωπίζουμε τις ίδιες δυσκολίες. Αν έχεις παραπάνω συμβάντα, είναι πρόβλημα κοινό από όλους. Και για μένα αυτό είναι μέρος του σπορ: να διαχειρίζεσαι προκλήσεις. Δεν θέλω να το λύσω βγάζοντας το τσεκ των επιταγών.»

Και συνέχισε:

«Μία συγκεκριμένη ομάδα θέλει αύξηση του budget cap κατά 5 εκ. δολάρια, κάτι που ήταν απίστευτο, χωρίς να υπάρχουν επιχειρήματα.

«Μετά, όταν προσπαθείς να αντικρούσεις αυτή τη λογική, σου απαντούν πως «πρέπει να περιμένεις ότι θα συμβούν τέτοια πράγματα. Οπότε μετά καταλαβαίνεις ότι όλα αυτά είναι ανοησίες.»

Εκεί, κατέληξε, πως είναι πιθανό ακόμα και να μη γίνει κανένα sprint qualifying εντός του τρέχοντος έτους:

«Πιστεύω πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, τα sprint του 2023, χωρίς αύξηση του budget cap, αν θες να είσαι σκληρός σε αυτόν τον τομέα.

«Τότε ίσως έρθουμε σε κάποιον συμβιβασμό και θα μπορούσαμε να αυξήσουμε το budget cap για φέτος, ή και να μην κάνουμε καθόλου sprint το 2022. Τότε ίσως μερικές ομάδες να πρέπει να αναγκαστούν να εξηγήσουν στο κοινό γιατί δεν έχουμε sprint races.»