Πλάνο τριών αγώνων sprint για το 2022


H Formula 1 έχει προτείνει ένα πλάνο τριών αγώνων sprint για το 2022, εν μέσω διαφωνιών για τα οικονομικά που αφορούν αυτούς τους επιπλέον αγώνες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ, ΦΩΤ.: PIRELLI MEDIA
  • 3/2/2022

Το πλάνο των έξι αγώνων sprint για το 2022 μοιάζει να έχει εγκαταλειφθεί οριστικά πλέον.

Κι αυτό γιατί τα sprint races του 2022 έχουν γίνει μήλο της Έριδος για τις ομάδες σε αυτές τις πρώτες συζητήσεις για τη νέα σεζόν.

Σύμφωνα με τον CEO της McLaren, Zak Brown, μία ομάδα (την οποία δεν κατονόμασε) ζητούσε να αυξηθεί το όριο στους προϋπολογισμούς κατά 5 εκ. δολάρια, ενώ η πλευρά της Liberty Media προσφέρει ένα fix ποσό 500.000 δολαρίων για τρία sprint, με επιπλέον 150.000 δολάρια για κάθε παραπάνω sprint που θα διεξαχθεί.

Τώρα, η Liberty Media προτείνει να γίνουν μόλις τρεις τέτοιοι αγώνες, καθώς η προσπάθεια να ανέβει περισσότερο το budget cap έχει έρεισμα μόλις από τις τρεις μεγάλες ομάδες (Mercedes, Red Bull και Ferrari), ενώ χρειάζονται οχτώ για να εγκριθεί μία τέτοια αλλαγή.

Έτσι, η συνάντηση της Επιτροπής της F1 στις 14 Φεβρουαρίου θα είναι καταλυτικής σημασίας για την τελική απόφαση σχετικά με το sprint qualifying, και με δεδομένο ότι κάποιες ομάδες ήδη δυσκολεύονται με την κατασκευή των νέων μονοθέσιων και τις μεγάλες ομάδες να αρνούνται να κάνουν πίσω στην αύξηση του προϋπολογισμού, το σενάριο της ακύρωσης όλων των sprint για το 2022 παραμένει πιθανό.