Πλήρης ανατροπή με το πρόγραμμα της Ίμολα!


Μόλις μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών θα περιλαμβάνει το αγωνιστικό διήμερο του γκραν πρι της Ίμολα, με τον αγώνα να ξεκινά δύο ώρες νωρίτερα από το συνηθισμένο!

  • 4/8/2020

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της, η Formula 1 θα έχει αγωνιστικό διήμερο κι όχι τριήμερο. Τούτο θα συμβεί στο γκραν πρι της Ίμολα, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το Σαββατοκύριακο 31 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου στην πίστα, η οποία φιλοξένησε για τελευταία φορά αγώνα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού πριν από 14 χρόνια.

Όπως αποφασίστηκε, το πρωί του Σαββάτου θα διεξαχθεί μία περίοδος ελεύθερων δοκιμών διάρκειας 90’, η οποία θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. ώρα Ελλάδος. ΟΙ κατατακτήριες θα διεξαχθούν το απόγευμα του Σαββάτου, στις 3 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

Σε ό,τι αφορά στον αγώνα της Κυριακής, η εκκίνησή του θα δοθεί στις 2.10 μ.μ. ώρα Ελλάδος, ήτοι δύο ώρες νωρίτερα από το συνηθισμένο σε ό,τι αφορά στα επί ευρωπαϊκού εδάφους γκραν πρι της τελευταίας διετίας.

Θυμίζουμε πως ο αγώνας της Ίμολα θα είναι διήμερος, προκειμένου να δοθεί στις ομάδες περισσότερος χρόνος για να μεταφερθούν από το Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, όπου θα βρίσκονται το αμέσως προηγούμενο τριήμερο, μιας και η απόσταση που χωρίζει τις δύο περιοχές είναι της τάξης των 2.400 χιλιομέτρων.