Ποια στιγμή της καριέρας του χαρακτήρισε «κηδεία» ο Fernando Alonso;


Ο Fernando Alonso παραδέχθηκε ότι αισθάνθηκε κάπως… έκπληκτος με τον τρόπο με τον οποίο η Ferrari πανηγύρισε τη δεύτερη θέση του Carlos Sainz στο Μονακό, για την οποία, ωστόσο, είναι πολύ χαρούμενος.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/5/2021

Επτά χρόνια μετά την τελευταία του Alonso, τη δεύτερη θέση στο GP Ουγγαρίας του 2014 με την οποία έφτασε τα 97 βάθρα στην καριέρα στη Formula 1, ήρθε η τρίτη θέση του Sainz.

«Πριν από πέντε ή έξι χρόνια, όταν έκανα εννέα ή δέκα βάθρα τη σεζόν, η δεύτερη θέση ήταν μια… κηδεία μετά τη συνέντευξη Τύπου», παραδέχτηκε ο Alonso.

Και προσέθεσε με παράπονο: «Ο κόσμος με ρωτούσε "πότε θα κερδίσεις;". Τώρα νομίζω ότι όταν βλέπω ότι εκείνα τα βάθρα δεν τα έλαβαν σοβαρά υπόψιν τους».

Σε κάθε περίπτωση, ο Ισπανός δεν θέλει αυτού του είδους τα λόγια να εκληφθούν ως υποτίμηση της επιτυχίας του Sainz. Στην πραγματικότητα, ο Alonso αισθάνεται «πολύ, πολύ χαρούμενος» για τον φίλο του.

«Του μίλησα στο grid, κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου. Ήταν ήδη στο βάθρο εκείνη τη στιγμή, γιατί ξεκινούσε τρίτος μετά τα προβλήματα του Leclerc. Μετά την εγκατάλειψη του Bottas, τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για τον Carlos. Έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα και στο πρωτάθλημα κι ελπίζω να δούμε σύντομα μια νίκη απ' αυτόν. Ωστόσο ξέρουμε ότι σε μια… κανονική πίστα, η Mercedes και η Red Bull εξακολουθούν να προηγούνται. Είχε μια ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκε» τόνισε ο Alonso.

Το τελευταίο βάθρο του Fernando Alonso ήταν στην Ουγγαρία το 2014, το 43ο του με τη Ferrari.