Ποιες ομάδες της Formula 1 «καλοβλέπει» Αμερικανός επενδυτής;


Το αμερικανικό επενδυτικό γκρουπ Sportstek Acquisition Corporation θέλει να επενδύσει στη Formula 1 και ήδη έχει εντοπίσει υποψήφιους «στόχους»

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/2/2021

Το ενδιαφέρον του συγκεκριμένου επενδυτικού ομίλου δεν είναι… χθεσινό. Πρόκειται για μια εταιρία με έντονη επενδυτική δράση στον χώρο του αθλητισμού.

Ο εκ των ιδρυτών της, Tavo Hellmund, είχε εμπλακεί στην κατασκευή της πίστας του Όστιν, ενώ το 2015 είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον και για την Manor F1, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Τότε δεν υπήρξε ολοκλήρωση των επαφών, ωστόσο η εταιρία του Hellmund έχει βάλει ήδη στο… στόχαστρό της δύο ομάδες της Formula 1, προσβλέποντας στην εξαγορά μέρους ή του συνόλου των μετοχών τους.

Ο λόγος για την Sauber και την AlphaTauri, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα «οχήματα» για την είσοδο της Sportstek Acquisition Corporation στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πάντως πέραν της συγκεκριμένης επενδυτικής εταιρίας, ακόμα ένας γνώριμος στον χώρο της Formula 1, ο Michael Andretti, έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για να αποκτήσει τη δική του ομάδα στη Formula 1, έχοντας έως τώρα διαχειριστεί εξαιρετικά την εμπλοκή του ως ιδιοκτήτης της Andretti Motorsport σε διάφορες άλλες μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού.