Ποιόν πιλότο «απειλεί» ο De Vries;


Η εκπληκτική εμφάνιση του Nyck De Vries στη Μόντσα και οι βαθμοί που πήρε μόλις στην πρώτη εμφάνισή του σε γκραν πρι της Formula 1, δημιούργησαν μια… αναταραχή στο πάντοκ!

  • ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΦΩΤΟ: PIRELLI
  • 13/9/2022

Μια σειρά από ποινές στο grid σε συνδυασμό με την παρουσία του στο Q2, οδήγησαν τον De Vries να εκκινήσει το ιταλικό γκραν πρι από την όγδοη θέση, ακριβώς δίπλα στον Max Verstappen, σχηματίζοντας έτσι μια πρωτοφανή αμιγώς ολλανδική σειρά.

Εδώ τελειώνει η τύχη, αν μπορεί κανείς να την αποκαλέσει τύχη (ο De Vries έχει δουλέψει σκληρά για να γίνει εφεδρικός οδηγός, έχοντας κερδίσει έναν τίτλο στην F2 και ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Formula E).

Από το σβήσιμο των φώτων μέχρι την καρό σημαία, ο οδηγός της Williams ήταν εξαιρετικός και η ένατη θέση είναι η δίκαιη ανταμοιβή που θα του επιτρέψει να κλείσει την καριέρα του με τουλάχιστον δύο βαθμούς στη F1.

Πάντως δεν είναι τυχαίο, όπως επισημαίνει η ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf, ότι ο De Vries θα μπορούσε τώρα να ελπίζει σε ακόμη περισσότερα από τη Williams, η οποία καλά θα κάνει να μην αφήσει τον γεννημένο το 1996 οδηγό να της… ξεφύγει. Η Alpine εξακολουθεί να έχει ως πρώτη επιλογή τον Pierre Gasly, αλλά ανάμεσα στους 14 οδηγούς που διεκδικούν μια θέση δίπλα στον Esteban Ocon είναι ξεκάθαρα πλέον και ο De Vries.

Ο Ολλανδός οδηγός μεγάλωσε αγωνιστικά υπό την προστασία της McLaren και από την εποχή του καρτ θεωρείται μια μεγάλη ελπίδα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το 2019 η καριέρα του πήρε νέα τροπή όταν κέρδισε τον τίτλο στην F2, στον οποίο πρόσθεσε ακόμα έναν τίτλο στη Formula E με τη Mercedes την επόμενη σεζόν.

Παρόλο που βρισκόταν επίσης στο επίκεντρο των φημών πριν από 12 μήνες ενόψει της τρέχουσας σεζόν στη Formula 1, δεν βρήκε κάποια ελεύθερη θέση. Τώρα, ωστόσο, όσοι έχουν ακόμα ένα μονοθέσιο ελεύθερο ενόψει του 2023, γνωρίζουν ότι ο De Vries αποτελεί μια λίαν αξιόπιστη επιλογή.