Ποιόν χαρακτήρισε ο Toto Wolff ως «τεχνικό δίδυμο αδελφό» του;


Ο επικεφαλής της ομάδας Formula 1 της Mercedes συνήθως είναι φειδωλός στις δηλώσεις του, όμως με μερικούς ανθρώπους της ομάδας είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/4/2021

Ο Toto Wolff έδωσε κάποιες πληροφορίες για τον τεχνικό ανασχηματισμό που θα δει τον James Allison να απομακρύνεται από την καθημερινή λειτουργία της τεχνικής ομάδας και να αναλαμβάνει έναν πιο στρατηγικό ρόλο, καθιστώντας τον, σύμφωνα με τον Wolff, ισοδύναμο του «τεχνικού δίδυμου αδελφού» του...

Η είδηση-σοκ ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, με τον σημερινό Διευθυντή Τεχνολογίας, Mike Elliott, να αναλαμβάνει την τεχνική διεύθυνση.

Η Mercedes επιθυμούσε να κρατήσει τον Allison στις τάξεις της και έτσι δημιούργησε το νέο ρόλο του Τεχνικού Διευθυντή, ενισχύοντας την αρχαιότητά του στην ομάδα και δίνοντάς του ευρύτερες αρμοδιότητες.

«Ο James είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για την ομάδα, όχι μόνο ως λαμπρός μηχανικός, αλλά και ως ηγέτης, και έχει καλή εικόνα για το τι συμβαίνει στη Formula 1 πέρα από τον τεχνικό χώρο», δήλωσε ο Wolff.

Και προσέθεσε: «Είναι ένας ξεχωριστός συνεργάτης μου όταν πρόκειται για στρατηγικές συζητήσεις, πολιτικές συζητήσεις και εμπλέκεται όλο και περισσότερο στα άλλα τμήματα και αγωνιστικά προγράμματα που έχουμε. Γι' αυτό ήταν ένα λογικό βήμα να τον κάνω, σχεδόν, τεχνικό δίδυμο αδελφό μου».

Σύμφωνα με τον Wolff «είναι λογικό να έχουμε έναν τεχνικό διευθυντή για όλα τα προγράμματα μηχανοκίνητου αθλητισμού. Εγώ είμαι ο διευθύνων σύμβουλος και αυτός είναι ο τεχνικός διευθυντής. Του άρεσε η ιδέα, οπότε δουλέψαμε πάνω σε αυτό για ένα χρόνο».

Ο Allison είναι ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά της εκπληκτικής επιτυχίας της Mercedes από τότε που εντάχθηκε στην ομάδα το 2017. «Από την άλλη πλευρά, ο Mike Elliott ήρθε από τη Renault ως επικεφαλής της αεροτομής εκεί και είχα μια πολύ καλή σχέση μαζί του όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ένας εξαιρετικά ικανός και έξυπνος μηχανικός και υπήρξε θεμελιώδης πυλώνας της επιτυχίας μας, γι' αυτό και είμαι πραγματικά χαρούμενος που έγινε τεχνικός διευθυντής μας» τόνισε ο Wolff.

Η μετακίνηση του Allison στη θέση του Τεχνικού Διευθυντή οδήγησε κάποιους στο να πιστέψουν ότι ήταν ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση της φιλοδοξίας του να διευθύνει την ομάδα στο μέλλον, αλλά ο Wolff δήλωσε ότι δεν είναι αυτή η επιθυμία του Allison.

«Ρεαλιστικά, θα ήταν απολύτως ικανός να γίνει επικεφαλής της ομάδας. Όλοι τον σέβονται τόσο πολύ μέσα στον οργανισμό. Αλλά το πράγμα είναι πολύ εύκολο: είπε ότι δεν θα το έκανε ποτέ και πουθενά αυτό. Ο διευθυντής ομάδας απαιτεί διαφορετικές ικανότητες και είπε '’όχι ευχαριστώ, όχι’'».

Και πρόσθεσε: «Ο James και εγώ μιλάμε πολλές φορές κάθε μέρα και είμαστε απόλυτα συντονισμένοι όσον αφορά στην κατεύθυνση της Mercedes Motorsport. Έτσι, πολύ πριν αναλάβει τον ρόλο του Τεχνικού Διευθυντή συζητήσαμε το μέλλον του ως επικεφαλής της ομάδας και ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν κάτι που τον ενδιέφερε».