Pole position σε 55 δευτερόλεπτα στο Μπαχρέιν!


Η Liberty Media ανακοίνωσε πως ο αγώνας της 6ης Δεκεμβρίου θα είναι νυχτερινός και στην πιο γρήγορη χάραξη της πίστας του Σακχίρ

  • 28/8/2020

Ο κύβος ερρίφθη. Όπως είχαμε αναφέρει, ο δεύτερος αγώνας στο Μπαχρέιν θα διεξαχθεί σε διαφορετική χάραξη από την παραδοσιακή, η οποία θα χρησιμοποιηθεί το αγωνιστικό τριήμερο 27-29 Νοεμβρίου και έχει μήκος 5.412 μέτρα.

Όπως έγινε γνωστό, για τον προιτελευταίο φετινό αγώνα επελέγη η εξωτερική χάραξη της πίστας του Σακχίρ, το μήκος της οποίας είναι 3.543 μέτρα και έχει συνολικά 11 στροφές. Πρόκειται για την πιο γρήγορη από τις πέντε διαφορετικές χαράξεις επιπέδου «Grade 1» της συγκεκριμένης πίστας.

Η επιλογή του «Outer Track» σημαίνει πως ο αγώνας της 6ης Δεκεμβρίου θα είναι 87 γύρων, μιας και πρόκειται για τη δεύτερη μικρότερη πίστα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μετά από το σιρκουί του Μονακό.

ΟΙ προσομοιώσεις δείχνουν πως ο μέσος όρος του γυρολογίου στην εξωτερική χάραξη του Μπαχρέιν θα είναι κάτω από τα 60 δευτερόλεπτα, με την pole position να κρίνεται περίπου στα 55 δευτερόλεπτα!