«Πόρτα» στη Γερμανία από τη Formula 1!


Μπορεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021 να έχει ακόμα αρκετό… δρόμο, εντούτοις η Liberty Media ήδη κάνει τα σχέδιά της ενόψει του 2022. Έστω και δίχως τη… Γερμανία

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/9/2021

Ο Stefano Domenicali δήλωσε στην Sport Bild ότι το γερμανικό γκραν πρι δεν θα επιστρέψει στο ημερολόγιο.

Το γερμανικό γκραν πρι είναι ένα πολύ αγαπητό γεγονός από πολλούς οπαδούς, αλλά είναι ένας αγώνας που εδώ και χρόνια δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα οικονομικά. Το Hockenheimring και το Nürburgring ήδη εναλλάσσονταν για να κατανέμονται τα έξοδα, ενώ η Mercedes ήταν για χρόνια συνεργάτης του Γερμανικού GP. Ωστόσο, η ομάδα σταμάτησε να το κάνει και έτσι το Γερμανικό GP εξαφανίστηκε από το ημερολόγιο.

Το 2020 το Nürburgring επέστρεψε στο "ημερολόγιο των κορωνοϊών" για το γκραν πρι του Άιφελ. Ωστόσο, δεν πρόκειται να δούμε έναν τέτοιο αγώνα το 2022. «Έχω την αίσθηση ότι οι ίδιοι οι οργανισμοί δεν έχουν την εμπιστοσύνη ότι μπορούν να διοργανώσουν έναν αγώνα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1 στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, η F1 δεν έχει έλλειψη από νέες πίστες. Υπάρχουν επίσης αιτήματα από την Αφρική και αγώνες στην Άπω Ανατολή, όπως η Κορέα. «Κοιτάξτε μόνο το Zandvoort, που είναι ήδη sold out για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Domenicali. Επιπλέον, το GP του Μαϊάμι θα μπει για πρώτη φορά στο καλεντάρι, όπου ο CEO αναμένει επίσης γεμάτες κερκίδες.

Σύμφωνα με τον Domenicali το ημερολόγιο του 2022 θα αποτελείται από 23 αγώνες, εκ των οποίων το ένα τρίτο θα διοργανώνεται στην Ευρώπη.