Πόσο μοιάζει ο Charles Leclerc στον Gilles Villeneuve;


Έξι έναντι τεσσάρων: προς το παρόν ο Gilles Villeneuve εξακολουθεί να προηγείται του Charles Leclerc όσον αφορά τις νίκες στην F1, ως πιλότοι της Ferrari.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/5/2022

Με την ευκαιρία της πρεμιέρας του ντοκιμαντέρ «The Aviator», το οποίο αποτελεί μια συμπαραγωγή της Sonne Film και της K σε συνεργασία με την Rai Documentari, σε σκηνοθεσία του Giangiacomo De Stefano για τον εορτασμό της 40ης επετείου από τον θάνατο του Gilles Villeneuve, ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari Mattia Binotto αναφέρθηκε στο θέμα της σύγκρισης μεταξύ του Καναδού και του Charles Leclerc, ορίζοντας την ομοιότητα ως αδύνατη.

«Ο Gilles ήταν ένας θαρραλέος οδηγός, ο οποίος οδηγούσε πάντα στο όριο. Η συζήτηση για τακτική και στρατηγική μαζί του δεν είχε κανένα νόημα και ο Enzo Ferrari ήταν ερωτευμένος με αυτό. Σε σύγκριση με σήμερα, ευτυχώς για μένα δεν έχω να διαχειριστώ κάποιον σαν τον Gilles. Σήμερα με τους οδηγούς είναι πιο εύκολο, καταλαβαίνουν τι είναι στρατηγική, πώς να διαχειρίζονται τα ελαστικά, χρησιμοποιούν και κατανοούν όλες αυτές τις λέξεις. Οι άνθρωποι συχνά συγκρίνουν τον Gilles με τον Charles, αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά στη σύγκριση με το σήμερα, η οποία είναι τα ρίσκα που πήραν αυτοί οι οδηγοί. Συνήθιζαν να κάθονται στη μέση του μονοθεσίου και ένα ατύχημα μπορούσε να είναι εξαιρετικά επώδυνο. Σήμερα, η ασφάλεια έχει βελτιωθεί σημαντικά στη Formula 1, ευτυχώς, και η Ferrari ήταν πολύ ενεργή σε αυτόν τον τομέα. Αν ο Gilles είχε αγωνιστεί με τα σημερινά αυτοκίνητα, δεν θα είχε χάσει τη ζωή του. Είναι καλό που η Formula 1 αναπτύσσεται και που οι σημερινοί οδηγοί προέρχονται από διαφορετικές γενιές. Θα ήταν σαν να συγκρίνουμε ποδοσφαιριστές από διαφορετικές εποχές και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό», ήταν τα λόγια του Binotto.