Πότε αποκάλεσαν «τρελούς» τον Verstappen και τη Red Bull;


Η επιστροφή της Honda στη Formula 1 το 2015 ως πάροχος κινητήρων της McLaren, δεν ήταν επιτυχημένη. Όμως οι Ιάπωνες δεν το έβαλαν κάτω. Ποιος θα ξεχάσει, άλλωστε, το περιβόητο «GP2 Engine» του Fernando Alonso, και μάλιστα μέσα στη Σουζούκα;

  • Κείμενο: Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος - Φωτό: Red Bull Content Pool
  • 14/10/2022

Σήμερα, επτά χρόνια μετά, η Honda επιστρέφει για να πανηγυρίσει έναν ακόμη παγκόσμιο τίτλο με τον Max Verstappen, μολονότι περιορίζεται στο ρόλο του τεχνικού συμβούλου της Red Bull, αφού αποσύρθηκε στο τέλος του προηγούμενου παγκόσμιου πρωταθλήματος.

«Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι τέλεια όχι μόνο επειδή χρησιμοποιούμε κινητήρες Honda, αλλά επειδή συνεργαζόμαστε μαζί τους εδώ και μερικά χρόνια. Νομίζω ότι όλοι, ή τουλάχιστον οι περισσότεροι, έλεγαν ότι είμαστε τρελοί όταν αρχίσαμε να δουλεύουμε μαζί τους. Αλλά, όπως βλέπετε, δεν χρειάζεται ποτέ να τα παρατάς και να δουλεύεις σκληρά για να πετύχεις τα πράγματα. Αυτό συνέβη. Φυσικά, ήμασταν ήδη πολύ ανταγωνιστικοί πέρυσι, αλλά φέτος είμαστε ακόμη πιο ανταγωνιστικοί. Είμαι λοιπόν πολύ περήφανος για όλη την ομάδα και όλους στη Honda για τη νοοτροπία τους. Είναι δύσκολο όταν δέχεσαι πολλή κριτική. Και υπάρχει μεγάλη πίεση, επειδή ο κόσμος απαιτεί πολλά και χρειάζεσαι απόδοση και αποτελέσματα. Νομίζω ότι διατηρούσαν την ψυχραιμία τους και ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν, και κοιτάξτε πού βρισκόμαστε τώρα» τόνισε ο Max Verstappen, προσθέτοντας: «Το επόμενο βήμα είναι να κερδίσουμε τον τίτλο των κατασκευαστών. Θα τα δώσω όλα, φυσικά, για να βεβαιωθούμε ότι θα κερδίσουμε και αυτόν τον τίτλο».