Πού εστιάζει η Ferrari στην εξέλιξη του μονοθεσίου της


Στη Ferrari, η νούμερο ένα προτεραιότητα είναι να διορθωθεί ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς της SF-23, πριν να είναι αργά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 12/5/2023

Η σεζόν της Ferrari έχει ξεκινήσει χειρότερα από ό,τι περίμεναν στο Μαρανέλο. Η SF-23 έχει αποδειχθεί ένα ιδιαίτερα περίπλοκο μονοθέσιο στο στήσιμό του, με τρομερά χαρακτηριστικά στις κατατακτήριες, αλλά πολλές δυσκολίες στον αγώνα.

Η απότομη φύση του έχει φέρει ήδη αρκετά λάθη, ιδίως από την πλευρά του Charles Leclerc, που μοιάζει να πιέζει στο στήσιμο του μονοθεσίου στο απόλυτο για να πάρει το μέγιστο από αυτό.

Όταν ρωτήθηκε ο Jock Clear, driver coach του Leclerc και ο άνθρωπος που εξήγησε στα media τα τεχνικά χαρακτηριστικά της SF-23, για το αν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το set-up ή η αεροδυναμική του, απάντησε:

«Είναι πάντα ένας συνδυασμός και των δύο.

«Με το νέο αεροδυναμικό πακέτο που σχεδιάσαμε τον χειμώνα, δεν έχουμε βρει ακόμα το σωστό setup.

«Το πάτωμα που είχαμε σχεδιάσει για να φέρνει το μονοθέσιο σε ένα καλύτερο παράθυρο λειτουργίας τελικά το έκανε πολύ αντιδραστικό, σύμφωνα με τους οδηγούς.

«Πρέπει να μειώσουμε αυτήν την απότομη αντίδραση που έχει. Αυτό είναι στο οποίο εστιάζουμε επί του παρόντος, να μπορέσουμε να κάνουμε το μονοθέσιο πιο ήπιο, ώστε οι οδηγοί μας να νιώθουν περισσότερη σιγουριά οδηγώντας το.»

Η Scuderia βρίσκεται στην 4η θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών, με 78 βαθμούς, 18 μακριά από την 3η Mercedes.