Προ των πυλών της (προσωρινής) αποχώρησης ο Vettel


Ο σύμβουλος επί θεμάτων πιλότων της Red Bull, Dr. Helmut Markko, ξεκαθάρισε πως η ομάδα του δεν ενδιαφέρεται για τον Vettel και πως είναι σχεδόν βέβαιο πως ο γερμανός θα αποχωρήσει από τη Formula 1

  • 18/5/2020

Δεν χωρά αμφιβολία πως μετά από το «διαζύγιό» του με τη Ferrari, ο Sebastian Vettel είχε μπροστά του δύο δρόμους για να επιλέξει: είτε να βρει μία «κορυφαία» ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, είτε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Κι όσο περνούν οι ημέρες, το δεύτερο σενάριο αποκτά ολοένα μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα. Είναι γεγονός πως μετά από την ανακοίνωση της συνεργασίας του Ricciardo με την McLaren από το 2021 και για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια, οι διαθέσιμες επιλογές για τον Vettel περιορίστηκαν. Για να μην πούμε ότι εξαλείφθηκαν.

Ειδικά από τη στιγμή που και η Red Bull του έκλεισε την πόρτα επί της ουσίας, ο Γερμανός δεν έχει στα χέρια του κάποια αξιόλογη εναλλακτική. Ίσως μία περίπτωση θα μπορούσε να αποτελέσει η Renault, όμως το κλίμα στη γαλλική ομάδα είναι θολό και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μπει στη διαδικασία να δαπανήσει τα χρήματα που επιθυμεί ο Vettel.

Τι απομένει, λοιπόν; Το λεγόμενο «sabbatical». Δηλαδή ο Vettel να ανακοινώσει ότι αποχωρεί από τη Formula 1 στο τέλος της χρονιάς, όμως προσωρινά κι όχι οριστικά. Ο λόγος; Η Mercedes. Ή, για να ακριβολογούμε, ο Toto Wolff.

Ο Γερμανός πιλότος βρίσκεται σε επικοινωνία με τον επικεφαλής της Mercedes. Η αλληλοεκτίμηση είναι δεδομένη. Και τα θερμά λόγια του Wolff για την αξία του Vettel αλλά και για το ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορη τη Mercedes η παρουσία του, είναι ενδεικτική των μελλοντικών προθέσεων των δύο πλευρών.

Ο Wolff θέλει να κρατήσει «ζεστό» τον Vettel. Διότι στην άκρη του μυαλού του έχει το ότι ο Lewis Hamilton μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακοινώσει την αποχώρησή του από τη Formula 1. Ο Βρετανός δήλωσε πρόσφατα πως κατά την τελευταία πενταετία αρκετές φορές σκέφτηκε να αποχωρήσει. Εάν, λοιπόν, πάρει τον έβδομο τίτλο το 2020, τότε δεν αποκλείεται να πει το «αντίο».

Ο επικεφαλής της Mercedes, λοιπόν, προφανώς βλέπει στο πρόσωπο του Vettel τον πιθανότερο αντικαταστάτη του Hamilton. Γι’ αυτό και θα ενθαρρύνει μια ενδεχόμενη προσωρινή αποχώρηση του Γερμανού από τη Formula 1, έχοντας τη δυνατότητα να του πει να επιστρέψει το 2022 για λογαριασμό της Mercedes.

Τούτο το σενάριο αυτή τη στιγμή φαντάζει ως πολύ πιθανό, με βάση της διαμορφωθείσες συνθήκες. Όμως στη Formula 1 πολλάκις έχουμε δει τα δεδομένα να ανατρέπονται την τελευταία στιγμή…