«Προβάδισμα» για την AlphaTauri στην Ίμολα!


Η Ίμολα θα υποδεχθεί ξανά τη Formula 1 την 1η Νοεμβρίου στον πρώτο διήμερο αγώνα στην ιστορία του σπορ

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/9/2020

Ακριβώς αυτή η «ιδιαιτερότητα» του 13ου αγώνα της σεζόν στην Εμίλια Ρομάνια, έχει προβληματίσει αρκετά τους πιλότους της Formula 1. Κι αυτό διότι θα έχουν μόλις μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών για να «μάθουν» μια πίστα, στην οποία σχεδόν κανένας δεν έχει αγωνιστεί, μιας και η τελευταία φορά που διεξήχθη αγώνας εκεί ήταν το 2006.

Επί της ουσίας μόνον ο Kimi Raikkonen έχει αγωνιστεί στην Ίμολα απ’ τους εν ενεργεία οδηγούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όμως κι αυτός γνωρίζει την προηγούμενη χάραξη της Ίμολα, στην οποία υπήρχε σικέιν στην Rivazza 2.

Υπάρχουν, όμως, και άλλοι δύο πιλότοι, οι οποίοι έχουν οδηγήσει σύγχρονα μονοθέσια Formula 1 στην Ίμολα. Ο λόγος για τους Pierre Gasly και Daniil Kvyat, οι οποίοι στις 24 Ιουνίου οδήγησαν το μονοθέσιο της AlphaTauri του 2008 (δηλαδή της τότε Toro Rosso) για τις ανάγκες της filming day της ομάδας.

Βέβαια οι δύο πιλότοι της Alpha Tauri δεν κινήθηκαν στο όριο στην πίστα, όμως όπως και να ‘χει έχουν μια πιο πρόσφατη εμπειρία οδήγησης στην Ίμολα, συγκριτικά με τους υπόλοιπους 18 του grid, οι οποίοι θα κάνουν προπόνηση μόνον στον προσομοιωτή!

Ο Kvyat, πάντως, παραδέχθηκε πως «ναι, ίσως να έχουμε ένα μικρό προβάδισμα, καθώς ένας επαγγελματίας οδηγός αγώνων ακόμα και μέσα σε μιάμιση ώρα μπορεί να μάθε αρκετά καλά μία πίστα. Επομένως η επαφή που είχαμε με την πίστα κατά τη filming day μπορεί να μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη».