Προς αναβολή το γκραν πρι της Μελβούρνης


Από πολύ δύσκολη έως αδύνατη είναι η εκκίνηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 από την Αυστραλία, λόγω των αυξημένων μέτρων της κυβέρνησης της χώρας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 4/1/2021

Τα τυπικά απομένουν για την ανακοίνωση της… μετακίνησης της έναρξης της σεζόν στη Formula 1 κατά μία εβδομάδα. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να γνωστοποιηθεί κι επίσημα πως το γκραν πρι της Αυστραλίας δεν θα διεξαχθεί, τουλάχιστον όχι στο ξεκίνημα της σεζόν.

Η Formula 1, λοιπόν, θα ξεκινήσει το 2021 από το Μπαχρέιν, καθώς τα αυξημένα μέτρα προστασίας που έχει λάβει η αυστραλιανή κυβέρνηση για τη μη διάδοση του Covid-19, οδηγούν σε αλλαγή των πλάνων της Liberty Media.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο στην Αυστραλία, απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα σε μη Αυστραλούς κατοίκους, εκτός εάν μπουν σε καραντίνα 14 ημερών σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία, όπου γίνεται 24άωρος έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές.

Μάλιστα αυτός ο κανόνας θα ακολουθηθεί ρητά και ενόψει του Αυστραλιανού Όπεν στο τένις, ο οποίο θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 21 Φεβρουαρίου, με τους αθλητές και τις αθλήτριες να ταξιδεύουν στη Μελβούρνη δύο εβδομάδες νωρίτερα, ώστε να απομονωθούν.

Η Formula 1, όμως, δεν έχει τη δυνατότητα να μπει σε απομόνωση δύο εβδομάδων, έτσι η Liberty Media έχει αποφασίσει να μεταφέρει το ξεκίνημα της σεζόν για το τριήμερο 26-28 Μαρτίου και το Σακχίρ.

Σε ό,τι αφορά στην Αυστραλία, θα γίνει μια προσπάθεια να ενταχθεί στο πρόγραμμα της Formula 1 στο δεύτερο μισό του Πρωταθλήματος του 2021, εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και μπορέσει να βρεθεί κενή ημερομηνία ώστε οι ομάδες να ταξιδέψουν στο «Άλμπερτ Παρκ».

Να σημειωθεί πως οι εργασίες διαμόρφωσης του «Αλμπερτ Παρκ» παραδοσιακά ξεκινούν στα τέλη Ιανουαρίου, όμως οι Αυστραλοί πιέζουν για μια οριστική απόφαση από πλευράς Liberty Media, προκειμένου να γνωρίζουν εάν θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε πώληση εισιτηρίων.