Προς πώληση δύο ιστορικά μονοθέσια του Nigel Mansell


Ο Nigel Mansell πουλά δύο από τα πιο γνωστά και ιστορικά μονοθέσια με τα οποία συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Formula 1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 1/4/2022

Ο πρωταθλητής της F1 του 1992 έχει διαγράψει μία σημαντική πορεία στο σπορ, έχοντας οδηγήσει για τις τρεις μεγάλες ομάδες (Williams, Ferrari, McLaren), κατακτώντας τον τίτλο με την θρυλική FW14B.

Κι ενώ δεν έχει θέσει αυτή προς πώληση μέσω του οίκου RM Sotheby's, εντούτοις τα κομμάτια που διαθέτει είναι -τουλάχιστον- μοναδικά.

Το πρώτο είναι η Ferrari 640, το μονοθέσιο της ομάδας από το 1989, με το οποίο ο Mansell κέρδισε στο ντεμπούτο του με τη Scuderia, στην πίστα του Ρίο ντε Τζανέιρο. Είναι ακριβώς το ίδιο σασί, και διαθέτει έναν κινητήρα V12, 3,5 λίτρων με απόδοση 660 ίππων στις 13.000 σ.α.λ. Ήταν, μάλιστα, το πρώτο μονοθέσιο των Ιταλών με σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων. 

Το έτερο μονοθέσιο είναι η Williams FW14, με το σασί FW14-5, με το οποίο ο Mansell γεύτηκε τη χαρά της νίκης στο Silverstone, να δωρίζεται από την ομάδα προς τον ίδιο με το τέλος της σεζόν. Είναι το ίδιο μονοθέσιο με το οποίο ο Βρετανός εκτέλεσε χρέη... ταξί για τον Ayrton Senna, όταν εκείνος έμεινε από καύσιμο στον γύρο προς τα pits μετά το πέρας του αγώνα.