Ψύχραιμος ο Alonso παρά την πτώση της Aston Martin


Η αγωνιστική «κοιλιά» της Aston Martin δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας για τον Fernando Alonso, που κοιτάζει τα πράγματα μακροπρόθεσμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: ASTON MARTIN
  • 11/7/2023

Η Aston Martin παραμένει στη βαθμολογία των κατασκευαστών, αλλά έχασε και πάλι έδαφος από τη Mercedes, μετά το βάθρο του Lewis Hamilton στο Silverstone.

Αυτός είναι ο δεύτερος συνεχόμενος αγώνας που η βρετανική ομάδα δεν ανέβηκε στοβάθρο φέτος, κι ο τέταρτος συνολικά.

Η εν λόγω απόδοση έρχεται ως αποτέλεσμα της βελτίωσης του ανταγωνισμού, που βλέπει την AMR23 να πέφτει πίσω από τις W14 και SF-23, ενώ το περασμένο Σ/Κ έπεσε πίσω κι από την MCL60.

Ακόμα κι έτσι, ο Fernando Alonso δε νιώθει άγχος, καθώς βλέπει το... δάσος κι όχι το δέντρο:

«Δεν έχω άγχος για την εξέλιξη του μονοθέσιου. Είναι ήδη καλύτερο από ότι περιμέναμε φέτος. Παλεύουμε για πράγματα που ούτε ονειρευόμασταν στην αρχή της σεζόν.

«Αν μπορούμε να είμαστε στη δεκάδα και να παλεύουμε με τις κορυφαίες ομάδες, αυτό θα είναι φανταστικό. Αλλά πιστεύω πως πρέπει να δούμε τα πράγματα μακροπρόθεσμα.

«Δεν μπορούμε να αγχωνόμαστε κάθε Σ/Κ αν είμαστε έβδομοι, τέταρτοι ή στο βάθρο. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να κρατάμε την ψυχραιμία μας σχετικά με την απόδοσή μας.»

Ερωτηθείς για το πού υστερεί η ομάδα του στην παρούσα φάση, ο ίδιος απάντησε:

«Πιθανώς παντού. Κάποιες ομάδες έχουν φέρει σημαντικές αναβαθμίσεις τελευταία. Και σε ό,τι αφορά την πίστα αυτή [σ.σ. Silverstone], το μονοθέσιό μας δεν ταιριάζει εδώ.

«Πρέπει να δούμε και τι γίνεται με τα ελαστικά - ήταν ο πρώτος αγώνας με τη νέα γόμα οπότε θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να αναλύσουμε όλα τα δεδομένα. Ελπίζουμε στην Ουγγαράι να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί.»