Ριζικές αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο της Mercedes - Επιστρέφει ο Allison


O James Allison επιστρέφει στον ρόλο του τεχνικού επικεφαλής της Mercedes, σε μία άρδην αλλαγή του τεχνικού επιτελείου της ομάδας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: MERCEDES
  • 21/4/2023

Πριν περίπου δύο χρόνια, ο James Allison ανέλαβε το πόστο του επικεφαλής του τεχνικού τομέα συνολικά της Mercedes F1, με τον Mike Elliott να γίνεται ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας στα της Formula 1 αποκλειστικά.

Τώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Motorsport.com, ο Allison θα γυρίσει στο να «τρέχει» τις αγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας, με τον Elliott να αναλαμβάνει πιο εποπτικό ρόλο.

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από αρκετή σκέψη και διαβούλευση στο εσωτερικό της Mercedes, με τον επικεφαλής Toto Wolff να σημειώνει:

«Αποφασίσαμε να ανταλλάξουμε ρόλους. Ο Mike είναι πια CTO [Chief Technical Officer], καθώς έχει εξαιρετικά επιστημονικό μυαλό. Ο James επέστρεψε στο πόσο του τεχνικού επικεφαλής, αναφερόμενος άμεσα στον Mike.»

Με αυτή την αλλαγή ρόλων, η Mercedes ευελπιστεί να επανέλθει στην κορυφή, καθώς με την εμπλοκή Allison κατάφερε να πανηγυρίσει αρκετούς από τους τίτλους των τελευταίων ετών, ενώ με την απομάκρυνσή του πριν 20 μήνες ήρθε και μία αγωνιστική καθίζηση για το Μπράκλεϊ, που πλέον στοχεύει να την αναστρέψει.