Rueda: «Ο Leclerc θα εγκατέλειπε…»


«Αφήνουμε το Spa με θετικές και αρνητικές πτυχές». Με αυτόν τον τρόπο ο Inaki Rueda, επικεφαλής στρατηγικής της Ferrari, άνοιξε την καθιερωμένη του ανάλυση μετά τον αγώνα αναφερόμενος στο βελγικό γκραν πρι. 

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 31/8/2022

Μεταξύ των ευχάριστων σημειώσεων ο Rueda υπογραμμίζει για άλλη μια φορά την τέλεια ομαδική δουλειά των Charles Leclerc και Carlos Sainz στις κατατακτήριες δοκιμές.

«Η ομαδική δουλειά ήταν για άλλη μια φορά τέλεια και συνέβαλε στην pole position του Carlos Sainz», δήλωσε ο Rueda. «Στον αγώνα, λοιπόν, ο Carlos ήταν πολύ καλός στη διαχείριση του σετ σκληρών ελαστικών, καθώς ήταν ο πρώτος που τα τοποθέτησε. Αντιστάθηκε στην επίθεση του George Russell και της Mercedes, φέρνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσαμε να ελπίζουμε».

Όσον αφορά το πρόβλημα που έθεσε αμέσως σε κίνδυνο τον αγώνα του Charles Leclerc, ο Rueda είπε: «Είδαμε ξαφνικά τη θερμοκρασία του μπροστινού δεξιού φρένου του Leclerc να αυξάνεται και τον καλέσαμε πίσω στα πιτ, όπου παρατηρήσαμε ότι ένα σκισμένο πλαϊνό ελαστικού είχε γλιστρήσει στην εισαγωγή αέρα των φρένων. Το αφαιρέσαμε και έτσι ο Charles μπόρεσε να συνεχίσει χωρίς προβλήματα. Αν δεν είχαμε σταματήσει αμέσως τον Charles, στον επόμενο γύρο θα είχε εγκαταλείψει».