Schumacher: «Ο Russell θα είναι στη Mercedes το 2022»


Η Mercedes επέκτεινε το συμβόλαιο του Lewis Hamilton και τώρα πρέπει να εξετάσει ποιος είναι ο teammate του το 2022. Ο Ralf Schumacher εκτιμά ότι ο Hamilton δεν έχει θέσει όρο στο συμβόλαιό του για το ποιος θα είναι ο teammate του.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 6/7/2021

Ο Χάμιλτον θα παραμείνει στη Mercedes μέχρι το 2023, συνεχίζοντας το κυνήγι του ρεκόρ παγκόσμιων τίτλων του Michael Schumacher.

Από το 2017 ο Χάμιλτον το κάνει αυτό μαζί με τον Valtteri Bottas και αυτό φαίνεται πως… βολεύει τον Βρετανό. Ο οποίος, θα ήθελε να κρατήσει τον Bottas ως teammate του, αλλά ο George Russell ήδη χτυπάει την πόρτα της Mercedes.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Hamilton έχει πολύ λόγο σε αυτό. Πιστεύω ότι η Mercedes πρέπει να σκεφτεί το μέλλον της μετά τον Hamilton. Μπορώ, λοιπόν, να φανταστώ ότι ο Russell θα είναι ο δεύτερος πιλότος της το 2022. Δεν υπάρχουν πολλοί οδηγοί στην αγορά. Δεν νομίζω ότι ο Valtteri Bottas αποτελεί πλέον επιλογή για τη Mercedes», δήλωσε ο Schumacher στη στήλη του στο Sky Germany.

«Η ομάδα έχει αρχίσει να σκέφτεται για την μετά Hamilton εποχή. Δύο χρόνια κυλούν γρήγορα στη Formula 1 και χρειάζεται πολύς χρόνος για να προσαρμοστεί ένας οδηγός μέσα στην ομάδα. Έτσι είναι σημαντικό να βάλουν δίπλα στον Hamilton έναν νεαρό οδηγό όπως ο Russell. Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: Ακόμα κι αν ένας οδηγός είναι γρήγορος, πρέπει να συνηθίσει την ομάδα και αυτό χρειάζεται χρόνο», καταλήγει ο πρώην οδηγός της Formula 1.