Σε τεντωμένο σχοινί οι αλλαγές κανονισμών της Formula 1


Μπορεί να έχει ήδη ανακοινωθεί πως τρεις από τους φετινούς αγώνες της Formula 1 θα διεξαχθούν με διαφορετικό format, εντούτοις δεν έχουν «κλειδώσει» οι κανονισμοί

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/4/2021

Ο επικεφαλής της Liberty Media, Stefano Domenicali, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του, ξεκαθάρισε πως ο promoter του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος βρίσκεται σε διαρκείς επαφές με τις δέκα ομάδες, προκειμένου να καθοριστεί το ακριβές πλαίσιο των κανονισμών που θα ισχύσουν στους τρεις αγώνες του 2021 που θα διεξαχθούν με διαφορετικό format.

Όπως είναι γνωστό, υπάρχει ειλημμένη απόφαση για διεξαγωγή τριών αγώνων sprint σε ισάριθμα τριήμερα του φετινού προγράμματος. Το ένα από αυτά θα είναι το τριήμερο του Σίλβερστοουν, στα μέσα Ιουλίου.

Όπως ξεκαθάρισε ο Domenicali, «είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και σύντομα θα έχουμε καταλήξει σε όλες τις λεπτομέρειες». Το πρόγραμμα των συγκεκριμένων τριημέρων θα περιλαμβάνει ένα εξηντάλεπτο ελεύθερων την Παρασκευή, ακολούθως τις κατατακτήριες για το sprint race του Σαββάτου, από το αποτέλεσμα του οποίου θα καθορίζεται η σειρά εκκίνησης του κυρίως αγώνα της Κυριακής.

Ο Domenicali αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού των αγώνων πέραν των 23 που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του 2021, τονίζοντας πως «ο στόχος μας δεν είναι τα 25 γκραν πρι, όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπως της Νότιας Αφρικής που επιθυμεί να επιστρέψει στο πρόγραμμα. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν πρόκειται να συμβεί πριν το 2023».