Σημαντικές αλλαγές στο φετινό Πρωτάθλημα της F1


Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA συνεδρίασε στο Παρίσι για να εγκρίνει ορισμένες αλλαγές στους αθλητικούς και τεχνικούς κανονισμούς της Formula 1. 

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/6/2022

Η πιο σημαντική αλλαγή αφορά τα όρια των μονάδων ισχύος. Οι ομάδες της F1 θα μπορούν να αλλάζουν κινητήρες σε καθεστώς parc fermé με νεότερες εκδόσεις που έχουν συμπεριληφθεί στις εκ περιτροπής εκδόσεις τους. Επιπλέον, η FIA πρόσθεσε στους κανονισμούς μια διάταξη που επιτρέπει την προσωρινή επισκευή των μονάδων ισχύος.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού συζήτησε επίσης τους μελλοντικούς κανόνες για τις μονάδες ισχύος για το 2026, αλλά δεν κατέληξε σε έναν τελικό κανονισμό. Η Audi και η Porsche περιμένουν ακόμη να μάθουν ποιες παραμέτρους πρέπει να πληρούν για να κατασκευάσουν τους κινητήρες τους και να τους προμηθεύσουν στις ομάδες της Formula 1 (πιθανότατα τις Alfa Romeo και Red Bull).

Το Συμβούλιο άλλαξε επίσης τους κανόνες σχετικά με τους περιορισμούς των μονοθεσίων για τις δοκιμές της Pirelli, μετά από αμφιβολίες σχετικά με το κάτω μέρος που χρησιμοποίησε η Ferrari σε μια δοκιμή στο Mugello. Ενημερώθηκαν επίσης οι δοκιμές για τον έλεγχο της ελαστικότητας των πίσω πτερύγων και οι κανόνες για τους καθρέφτες για τη βελτίωση της ορατότητας.

Μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν φέτος ορισμένες ομάδες με την ψύξη του καυσίμου πριν από τον αγώνα, οι ομάδες θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν το καύσιμο στους 20°C στους πιο ζεστούς αγώνες. Τέλος, επισημοποιήθηκε και η μεταφορά των συνεντεύξεων Τύπου την Πέμπτη, καθώς το πείραμα της Παρασκευής απέτυχε.