Σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα της Formula 1 το 2022


Το 2022 δεν θα αλλάξουν μόνο τα μονοθέσια, αλλά πιθανότατα και το ημερολόγιο της Formula 1, καθώς το νέο Γκραν Πρι του Μαϊάμι πιθανότατα θα διεξαχθεί στις αρχές Μαΐου και το αντίστοιχο της Ολλανδίας πιθανότατα θα μετακινηθεί στην αρχή της σεζόν.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/8/2021
Την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι το Γκραν Πρι του Μαϊάμι πιθανότατα θα πάρει ημερομηνία στο πρώτο μισό του Μαΐου. Αυτό θα σήμαινε ότι η Formula 1 θα έπρεπε να μετακινθεί μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης αρκετές φορές κατά το πρώτο μισό της σεζόν, καθώς ο Καναδάς έχει κανονικά ημερομηνία τον Ιούνιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Καναδάς εξακολουθεί να στοχεύει σε μια ημερομηνία μέσα σε αυτόν τον μήνα. Για τον Καναδά, υπάρχουν λίγες επιλογές εκτός από τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς ο χειμώνας στη χώρα μπορεί να είναι μακρύς και σκληρός.
Το Γκραν Πρι του Μονακό διεξάγεται παραδοσιακά στα τέλη Μαΐου. Τις προηγούμενες σεζόν υπήρχε πάντα ένα άλλο ευρωπαϊκό γκραν πρι προγραμματισμένο πριν οι ομάδες ταξιδέψουν στο Μονακό, αλλά σε περίπτωση που ο Καναδάς αλλάξει θέση, μάλλον δεν υπάρχει χώρος γι' αυτό.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι πολύ πιθανό τα γκραν πρι της Ισπανίας και της Ολλανδίας να διεξαχθούν το ένα αμέσως μετά το άλλο τον Απρίλιο. Η έναρξη της σεζόν του 2022 θα είναι παρόμοια με τη φετινή, δηλαδή με το Μπαχρέιν και ενδεχομένως τη Σαουδική Αραβία και στη συνέχεια τους πρώτους αγώνες στην Ευρώπη.
Δεν είναι ακόμη σαφές αν η Κίνα και η Αυστραλία μπορούν να πάρουν τη συνήθη θέση τους στην αρχή της επόμενης σεζόν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.