Στα δικαστήρια η Red Bull εναντίον στελέχους της!


Μπορεί η σεζόν στη Formula 1 να ολοκληρώθηκε με τη Mercedes να μην προσφεύγει νομικά εναντίον των αγωνοδικών του Άμπου Ντάμπι, εντούτοις η Red Bull δεν απέφυγε τις δικαστικές περιπέτειες.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/1/2022

Μόλις πέντε ημέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη της αυστριακής ομάδας με τον Dan Fallows, επικεφαλής αεροδυναμικής της Red Bull.

Ο Fallows ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούνιο ότι θέλει να εργαστεί για την Aston Martin από την 1η Ιανουαρίου 2022, καθώς του προσφέρθηκε η θέση του τεχνικού διευθυντή.

Η Red Bull τον πήγε στα δικαστήρια, επειδή ο Fallows δεν τήρησε τις συμβατικές του συμφωνίες και παραιτήθηκε. Η αυστριακή ομάδα παραδέχθηκε ότι ο Fallows έχει εξάμηνη προθεσμία προειδοποίησης, αλλά αυτή μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Σε αυτή την περίπτωση, ο Fallows δεν μπορεί να ξεκινήσει στην Aston Martin πριν από την 1η Ιουλίου 2023 το νωρίτερο.

Ο Fallows ήλπιζε ότι η Red Bull και ο ίδιος θα μπορούσαν να έρθουν σε συμφωνία, αλλά η Red Bull δεν ήθελε κάτι τέτοιο. Η ομάδα πιστεύει ότι ο Fallows έχει πολλές πληροφορίες σχετικά με το νέο μονοθέσιο της Red Bull και δεν θέλουν αυτές οι πληροφορίες να καταλήξουν στην Aston Martin.

Αφού ο επικεφαλής της αεροδυναμικής ανακοίνωσε την αποχώρησή του, η Red Bull τον απέσυρε από κάθε εργασία στην ομάδα της Formula 1. Θα πήγαινε και θα εργαζόταν στην εξέλιξη ενός αυτοκινήτου δρόμου της Red Bull.

Λιγότερο από δύο μήνες αργότερα, ο Fallows υπέβαλε την επιστολή παραίτησής του και ήθελε να παραιτηθεί άμεσα από τη Red Bull. Δήλωσε ότι ένιωθε κακή μεταχείριση (επειδή είχε μετατεθεί) και ότι η περίοδος προειδοποίησης του ήταν ενάντια στους κανόνες.

Έδωσε επίσης παραδείγματα άλλων πρώην υπαλλήλων της Red Bull στους οποίους επετράπη να φύγουν από την ομάδα πριν από την περίοδο προειδοποίησης. Ωστόσο, η Red Bull διαφώνησε και αρνήθηκε την παραίτησή του.

Στη συνέχεια, οι δύο πλευρές προσέφυγαν στα δικαστήρια. Η Red Bull θέλει να εμποδίσει τον Fallows να αποχωρήσει πρόωρα και να πάει στην ανταγωνίστρια Aston Martin, ενώ ο ίδιος ο Βρετανός θέλει να μεταγραφεί το συντομότερο δυνατό. Στα τέλη Ιανουαρίου ο δικαστής θα αποφασίσει για την υπόθεση.