Στην Alpine αναμένεται να μεταβεί ο επικεφαλής της Aston Martin


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του διεθνούς Τύπου, ο Otmar Szafnauer, νυν team principal της Aston Martin, θα μεταβεί στην ομάδα της Alpine από τη νέα σεζόν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 11/11/2021

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα του Autosport.com αναφέρει πως ο άνθρωπος που βρίσκεται στον τιμόνι της Aston Martin F1, και βρισκόταν στην ομάδα από τα χρόνια της ως Force India και Racing Point, Otmar Szafnauer, θα αποχωρήσει από αυτήν, με προορισμό την Alpine.

Ο CEO της γαλλικής εταιρείας, Laurent Rossi, έδωσε πρόσφατα το στίγμα για αλλαγές στα υψηλά κλιμάκια της ομάδας στη Formula 1, με στόχο τη βελτίωση της απόδοσής της ενόψει και των ριζικών αλλαγών στους κανονισμούς που έρχονται το 2022.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Szafnauer είναι η -κατά τους Γάλλους- ιδανική επιλογή, με δεδομένο ότι υπάρχει έντονη φημολογία για αποχώρηση του Davide Brivio από την ομάδα, μόλις έναν χρόνο μετά την πρόσληψή του από αυτήν.

Εκπρόσωπος της Aston Martin δήλωσε σχετικά: «Είναι όλα φήμες. Δεν θα σχολιάσουμε κάτι.»

Αντίστοιχα, εκπρόσωπος της Alpine είπε: «Είναι φήμες τις οποίες δεν θα σχολιάσουμε.»

Εφόσον ο Szafnauer αποχωρήσει από την ομάδα του Silverstone, άγνωστο παραμένει ποιος θα τον αντικαταστήσει, με τον Martin Whitmarsh, που πρόσφατα ανέλαβε ρόλο CEO στην ομάδα, να είναι ο επικρατέστερος για την θέση του.