Στην «τσιμπίδα» των καναδικών Αρχών ο Toto Wolff


Ο Toto Wolff και ο Lawrence Stroll βρίσκονται υπό καθεστώς έρευνας, αναφορικά με την αγορά μετοχών της Aston Martin.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ=ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 23/8/2021

Ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes φέρεται να αγόρασε μετοχές της βρετανικής μάρκας αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ πριν από ενάμιση χρόνο, αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι πιθανό ο Αυστριακός να ενήργησε με εμπιστευτικές πληροφορίες όταν απέκτησε μερίδιο 0,95% στην Aston Martin. Ο ρόλος του Stroll Sr. σε αυτό εξετάζεται επίσης.

Όλα αυτά τα ανέφερε η εφημερίδα Le Journal de Montreal τη Δευτέρα. Η καναδική εφημερίδα αναφέρει ότι η Ομοσπονδιακή Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας μετέφερε την υπόθεση στη βρετανική Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς για εξέταση.

Τι προκάλεσε την έναρξη έρευνας; Ο Wolff αγόρασε μετοχές τον Απρίλιο του 2020 και ένα μήνα αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο Tobias Moers, συμπτωματικά το πρόσωπο που ήταν μέχρι τότε επικεφαλής της Mercedes AMG, θα γινόταν ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin. Επιπλέον, έγινε σαφές στα τέλη του περασμένου έτους ότι η Mercedes σκόπευε να αποκτήσει ένα πρόσθετο μερίδιο έως και 20 τοις εκατό στην Aston Martin με αντάλλαγμα την ανταλλαγή τεχνολογικής τεχνογνωσίας.

Οι δύο αυτές ανακοινώσεις συνέπεσαν με ένα σημαντικό άλμα στην αξία της Aston Martin. Ήταν ο Wolff ήδη ενήμερος για την άφιξη του Moers και την πρόσθετη επένδυση της Mercedes; Εάν η απάντηση είναι καταφατική, τότε ο Wolff διέθετε ασύμμετρη πληροφόρηση η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλές ποινές. Σε κάθε περίπτωση, από τα μέσα Απριλίου του 2020 μέχρι τη στιγμή που γράφεται το παρόν κείμενο, οι μετοχές της Aston Martin έχουν αυξηθεί περισσότερο από 60%.

Εκπρόσωπος της Mercedes διαβεβαίωσε το προαναφερθέν μέσο ότι ο Wolff δεν γνώριζε για πρόσθετες επενδύσεις του σημερινού εργοδότη του στην Aston Martin. «Όχι, δεν είμαστε ενήμεροι για οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια. Όλες οι απαραίτητες γνωστοποιήσεις έχουν γίνει στις οικονομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου την κατάλληλη στιγμή», απάντησε. Επιπλέον, ούτε οι γερμανικές χρηματιστηριακές αρχές ούτε οι βρετανικές αρχές θέλησαν να σχολιάσουν τις παραπάνω πληροφορίες.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.