Στις αναβαθμίσεις του Silverstone προσβλέπει η Mercedes


Ο τεχνικός επικεφαλής της Mercedes, Mike Elliott, ορίζει το Silverstone ως πιθανό σημείο καμπής για την απόδοση της W13.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 23/6/2022

Η Mercedes παραμένει στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, με τη W13 να απέχει μεν από το midfield, αλλά να μην είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τις Red Bull και Ferrari σε ρυθμό αγώνα και απόλυτη ταχύτητα, παρά τα σποραδικά βάθρα των George Russell και Lewis Hamilton.

Μιλώντας στην καθιερωμένη ανάλυση που κάνει η ομάδα στο YouTube μετά από κάθε Grand Prix, ο τεχνικός διευθυντής Mike Elliott αποκάλυψε πως στο Silverstone, η W13 θα φέρει αναβαθμίσεις, καθώς κι η πίστα θα ταιριάξει περισσότερο στα χαρακτηριστικά της:

«Ένα πράγμα που είναι σίγουρο είναι ότι θα πιέσουμε όσο περισσότερο μπορούμε.

«Θα φέρουμε νέα μέρη στο Silverstone, θα προσπαθήσουμε να εξελίξουμε το μονοθέσιο, να πάρουμε ρυθμό από το μονοθέσιο που ήδη έχουμε ή από το πακέτο [αναβαθμίσεων] που έχουμε, όπως και όλα τα νέα μέρη που θα προσθέσουμε σε αυτό.

«Πιστεύω όμως, ότι, την ίδια στιγμή πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας και να πούμε ότι, αυτή τη στιγμή, είμαστε λίγο πιο πίσω από τους πρωτοπόρους, τη Ferrari και τη Red Bull. Και σε έναν φυσιολογικό αγώνα, πιστεύω ότι θα είναι δύσκολα.»

«Πιστεύω ότι το Silverstone είναι μία πίστα που θα μας ταιριάζει περισσότερο, όπως ήταν και η Βαρκελώνη, αλλά ίσως να είναι λίγο πιο δύσκολο,» πρόσθεσε ο Elliott.

«Ό,τι κι αν συμβεί θα πιέσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Οι οδηγοί μας θα πιέσουν όσο περισσότερο μπορούν, διότι θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες.

«Θέλουμε να κερδίσουμε για την ομάδα, σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε, για εσας, τους φανς, οπότε ας δούμε τι θα συμβεί.»