Στο Μονακό η μεγάλη αναβάθμιση της Mercedes


Η Mercedes θα φέρει κανονικά το αναβαθμισμένο πακέτο της W14 στο Μονακό, μετά την ακύρωση του GP στην Ίμολα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 19/5/2023

Η Mercedes επρόκειτο να εισάγει ριζικές αναβαθμίσεις στη W14 κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια.

Ωστόσο, με τις πλημμύρες στην Ίμολα και τη Φαέντσα, πάρθηκε η απόφαση από τις ιταλικές αρχές και τη Formula 1 να μη διεξαχθεί ο αγώνας, με τις πιθανότητες να γίνει αργότερα στη σεζόν να είναι μηδαμινές.

Αυτό αρχικά φάνηκε να χαλάει τα σχέδια της Mercedes για το αναβαθμισμένο μονοθέσιό της, όμως οι Γερμανοί προσαρμόζονται και κινούνται διαφορετικά.

Δεν θα περιμένουν το Ισπανικό GP, που διεξάγεται σε μία παραδοσιακή πίστα, αλλά θα φέρουν τις αναβαθμίσεις τους κανονικά στον επόμενο αγώνα, στο Μονακό.

Αν και πρόκειται για έναν αγώνα που όμοιός του δεν υπάρχει στο καλεντάρι, και τα δεδομένα που θα συλλέξουν εκεί δεν θα είναι συγκρίσιμα με άλλου μέσα στη χρονιά, η επιλογή να μην καθυστερήσουν άλλο με τις αναβαθμίσεις μοιάζει η πιο σωστή, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως η W14 έχει ήδη ετοιμαστεί για να δεχτεί τα νέα μέρη.

Μάλιστα, με την χθεσινή (18/5) απόφαση να ανοίξει το paddock για να μπορέσουν οι ομάδες να μαζέψουν τον εξοπλισμό τους και να μεταφερθούν στο πριγκιπάτο, δεν προκύπτει και ζήτημα ετοιμότητας.