Συμφώνησε με την Red Bull ο Sergio Perez!


Η Red Bull θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Sergio Perez, με πηγές από το Άμπου Ντάμπι να επιβεβαιώνουν τη συμφωνία των δύο πλευρών.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 14/12/2020

Ο Sergio Perez θα είναι ο αντικαταστάτης του Alexander Albon στη Red Bull, με τη σχετική συμφωνία να ανακοινώνεται εντός των επομένων ημερών. Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια, με τον Μεξικανό να εξαργυρώνει την εξαιρετική φετινή του πορεία, μιας και ήταν ο «best of the rest» πιλότος του grid, τερματίζοντας τέταρτος, πίσω από τους Hamilton, Bottas και Verstapen. Και μάλιστα έχοντας χάσει και δύο αγώνες λόγω COVID-19.

Όπως ανέφερε ο ρεπόρτερ του Sky Sports, ted Kravitz, «αναμένουμε την ανακοίνωση της Red Bull για τον Sergio Perez ίσως και μέσα στην εβδομάδα. Ο Alex Albon θα παραμείνει στην ομάδα ως δοκιμαστής. Φαίνεται πως ο Christian Horner και ο Helmut Marko έπεισαν τον Dietrich Mateschitz, ο οποίος επέμενε στην παραμονή του Albon. Φαντάζει ως μια ασφαλής κίνηση, καθώς ακόμα κι εάν δεν μπορέσει ο Perez να προσφέρει στην ομάδα αυτά που περιμένουν απ’ αυτόν, θα υπάρχει πάντοτε διαθέσιμος ο Albon».

Ο Perez κέρδισε… πόντους με τη νίκη του στο Σακχίρ την περασμένη Κυριακή, αλλά γενικά έδειξε στο δεύτερο μισό της σεζόν πως έχει την ικανότητα να διαχειριστεί καταστάσεις και να βρίσκεται στο βάθρο όταν έχει ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Ακριβώς αυτή ήταν και η μεγάλη διαφορά του με τον Nico Hulkenberg, ο οποίος δεν έχει ακόμα βάθρο, έπειτα από 179 γκραν πρι.

Ο Perez, παράλληλα, απέδειξε τα τελευταία χρόνια πως μπορεί να είναι ηγέτης μιας ομάδας, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την Racing Point στην κατάκτηση της τέταρτης θέσης φέτος. Κι αν δεν υπήρχε η ατυχία με τον κινητήρα στο Άμπου Ντάμπι, η ομάδα θα κατακτούσε την τρίτη θέση στους κατασκευαστές.