Συνάντηση Marko – De Vries με φόντο την AlphaTauri


Ο Nyck De Vries αδιαμφισβήτητα ήταν «το πρόσωπο της ημέρας» στο ιταλικό γκραν πρι, με την εντυπωσιακή παρουσία του και τους βαθμούς που πήρε στο ντεμπούτο του σε αγώνα της Formula 1.

  • Του Γιάννη-Μάριου Παπαδόπουλου - Φωτό: Mercedes
  • 17/9/2022

Οι επιδόσεις του Ολλανδού με την αδύναμη Williams τον έβαλαν αμέσως στο… κάδρο της αγοράς οδηγών και αν πριν μπορούσε μόνο να ελπίζει ότι θα βρει χώρο στη Williams, τώρα οι πιθανότητες να δούμε τον De Vries σε πιο «δυνατή» ομάδα είναι αυξημένες.

Η Alpine, μάλιστα, σκοπεύει να εκμεταλλευτεί το Hungaroring που είχε αρχικά κλείσει για να τρέξει ο Oscar Piastri για να κάνει δοκιμές με τους Jack Doohan και Nyck De Vries, αλλά ο πραγματικός στόχος της γαλλικής ομάδας είναι ο Pierre Gasly.

Μετά την απώλεια των Fernando Alonso και Oscar Piastri, το να πάρεις στα χέρια σου τον Gasly θα σήμαινε τη σύνθεση ενός αμιγώς γαλλικού οδηγικού διδύμου με τον οδηγό της AlphaTauri μαζί με τον ομόσταβλό του Esteban Ocon.

Για να συμβεί αυτό, όμως, θα πρέπει να συνηγορήσει η Red Bull, προκειμένου να αποδεσμευτεί ο Gasly από το συμβόλαιο που έχει με την ομάδα.  Το κλειδί για να πετύχει ο Gasly το πέρασμα μπορεί κάλλιστα να είναι ο Nyck De Vries. Σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf , υπήρξε μια συνάντηση στο Γκρατς μεταξύ του Helmut Marko και τον Ολλανδό πιλότο, ο οποίος ανήκει εδώ και μερικά χρόνια στο πρόγραμμα της Mercedes με την οποία αγωνίστηκε και κέρδισε στη Formula E, αφού κέρδισε τον τίτλο στην F2 το 2019.

Φαίνεται, λοιπόν, πως ο… δαιμόνιος Helmut Marko έχει ήδη απλώσει τα δίχτυα του στην πλευρά του De Vries, προσδοκώντας να τον πείσει να επιλέξει την Alpha Tauri για το 2023 με μια ευρύτερη προοπτική να βρεθεί στη Red Bull στο εγγύς μέλλον.