«Σύντομα θα δούμε την πρώτη γυναίκα στη Formula 1»


Η διευθύνουσα σύμβουλος του πρώτου πρωταθλήματος μονοθεσίων αποκλειστικά με γυναίκες πιλότου, του «W Series», Catherine Bond Muir, δεν μασά τα λόγια της

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/9/2020

Πρόκειται για ένα θέμα συζήτησης που συχνά – πυκνά έρχεται στον… αφρό. Πότε θα μπορέσει να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 μια γυναίκα οδηγός;

Για την ακρίβεια, πότε θα ξαναμπορέσει, μιας συνολικά πέντε κυρίες έχουν λάβει μέρος σε αγωνιστικά διήμερα. Από τη σεζόν 1958-59 και τις τρεις εκκινήσεις που πήρε η Maria Teresa de Filippis με Maserati και Behra Porsche, τη Lella Lombardi< τη μοναδική γυναίκα που έχει βαθμολογηθεί στη Formula 1 (την τριετία 1974-1976 με τις March, RAM και Williams, την Divina Galica το 1976 με Surtees και το 1978 με Hesketh, την Desire Wilson το 1980 με Williams και την Giovanna Amati το 1992 με Brabham.

Υπήρξαν, βεβαίως, και κάποιες γυναίκες οδηγοί που συμμετείχαν απλά σε μια περίοδο ελεύθερων δοκιμών, όπως η Susie Wolff, η Simona de Silvestro, η Tatiana Calderon και η αείμνηστη Maria de Villota.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του πρώτου πρωταθλήματος μονοθεσίων αποκλειστικά για γυναίκες οδηγούς, του W Series, Catherine Bond Muir, βλέπει αυτή την εξέλιξη να έρχεται αρκετά σύντομα. «Θα μπορούσε να συμβεί με έναν από τους δύο τρόπους: είτε μια καλή και γρήγορη οδηγός να έχει αρκετές χορηγίες και χρήματα για να κάνει την υπέρβαση, συμμετέχοντας στη Formula 3 αι στη Formula 2, είτε σε περίπου 10 έως 13 χρόνια και έπειτα από πάρα πολλές ώρες εμπειρίας πίσω από το τιμόνι, να αναδειχθούν κάποιες γυναίκες πιλότοι, οι οποίες θα οδηγούν τόσο πολύ όσο τα αγόρια στην ίδια ηλικία. Και επειδή όλοι θέλουν μια γυναίκα στη Formula 1, ελπίζουμε ότι θα έρθουν μέσω του W Series» τόνισε χαρακτηριστικά.