Τα… έχωσε στη Ferrari για τα συνεχιζόμενα λάθη!


Τα συνεχιζόμενα λάθη στρατηγικής, σε συνδυασμό με τα προβλήματα αξιοπιστίας που έκαναν την εμφάνισή τους στους τελευταίους αγώνες, δημιούργησαν ένα άσχημο κλίμα στη Ferrari.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/6/2022

Και φυσικά, όπως συμβαίνει πάντοτε σε ανάλογες περιπτώσεις, η κριτική που ασκείται από όλες τις πλευρές είναι σκληρή. Δείτε, για παράδειγμα, όσα δήλωσε ο Norbert Haug, πρώην επικεφαλής της Mercedes στη Formula 1.

Ο 69χρονος Γερμανός, ο οποίος έχει τη δική του στήλη στη γερμανική ιστοσελίδα RND, ανέλυσε τα όσα συνέβησαν στο γκραν πρι του Μονακό, χωρίς να φανεί… επιεικής για τη Ferrari: «Αυτό που έκαναν στο Μόντε Κάρλο σίγουρα δεν θα μείνει στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως παράδειγμα στρατηγικής. Βλέποντάς το απ' έξω, φαίνεται ότι υπάρχει τεράστια εσωτερική πίεση στη Ferrari να πάρει ανατρεπτικές αποφάσεις, ενώ η καλύτερη επιλογή θα ήταν να πάρει κανονικές αποφάσεις. Σίγουρα η Ferrari έβαλε… τρικλοποδιά στον εαυτό της στο Μονακό, μετατρέποντας μια σίγουρη νίκη για τον Leclerc σε μια τέταρτη θέση και κάνοντας ένα περιττό δώρο στον Verstappen» ανέφερε ο Haug, προσθέτοντας: «Δυστυχώς γι' αυτούς, είναι μέρος της ιστορίας της Ferrari να επαναλαμβάνει τέτοιου είδους λάθη, τα οποία καταλήγουν να πετάνε λαμπρά αποτελέσματα στον κάδο των απορριμμάτων. Και στον επόμενο αγώνα η πίεση που τους ασκείται σίγουρα δεν θα μειωθεί».