Τέλος εποχής για την Williams


Για πρώτη φορά έπειτα από 43 χρόνια και 739 γκραν πρι, η οικογένεια Williams αποχωρεί από την ιστορική βρετανική ομάδα.

  • 3/9/2020

Το ιταλικό Grand Prix αυτού του Σαββατοκύριακου στη Monza θα αποτελέσει τον τελευταίο αγώνα για την οικογένεια Williams στη Formula 1. Έπειτα από 43 χρόνια και 739 Grand Prix, η οικογένεια αποχωρεί το σπορ μετά την πρόσφατη αλλαγή ιδιοκτησίας και τη μεταβίβαση των μετοχών στην Dorilton Capital.

Ο Sir Frank και η κόρη του, Claire Williams, παρέμειναν στο τιμόνι της ομάδας από τον πρώτο αγώνα στις 8 Μαΐου 1977 στο Circuito de Jarama της Ισπανίας. Η ομάδα έχει περάσει από πολλές περιόδους θριάμβων αλλά και δυσκολιών, ωστόσο η οικογένεια Williams ήταν πάντοτε το «σημείο αναφοράς».

Η Williams κέρδισε 114 Grand Prix, πήρε 128 pole positions και σημείωσε 133 ταχύτερους γύρους, με αποκορύφωμα τα εννέα παγκόσμια πρωταθλήματα κατασκευαστών και τα επτά σε επίπεδο οδηγών. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη ομάδα στην ιστορία του αθλήματος και μία από τις πιο επιτυχημένες συνολικά.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια της ομάδας, Claire Williams, τόνισε χαρακτηριστικά: «Με το μέλλον της ομάδας πλέον εξασφαλισμένο, φαντάζει ως η κατάλληλη στιγμή για να απομακρυνθούμε από το σπορ. Ως οικογένεια, δίνουμε πάντα προτεραιότητα στην Williams. Το αποδείξαμε αυτό με τις πρόσφατες ενέργειές μας με τη διαδικασία στρατηγικής αναθεώρησης και πιστεύουμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να παραδώσουμε τα ηνία και να δώσουμε στους νέους ιδιοκτήτες την ευκαιρία να οδηγήσουν την ομάδα στο μέλλον.

Είμαστε σε αυτό το άθλημα για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Είμαστε απίστευτα περήφανοι για την ιστορία μας και την κληρονομιά που αφήνουμε πίσω. Ήμασταν πάντα εδώ με αγάπη και με στόχο την απόλυτη ευχαρίστηση των αγώνων, οπότε δεν είναι μια απόφαση που έχουμε λάβει ελαφρά τη καρδιά, αλλά μετά από πολύ προβληματισμό και ως οικογένεια».

Και προσέθεσε: «Εκ μέρους της οικογένειας του Frank Williams, θα ήθελα να πω πόσο απίστευτα ευγνώμονες και υποχρεωμένοι είμαστε για την υποστήριξη που έχουμε απολαύσει όλα αυτά τα χρόνια, από τους φίλους μας στα πάντοκ  αλλά και από τους πολλούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Αλλά κυρίως, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα μας. Τους ανθρώπους που έχουν εργαστεί στο Williams στο παρελθόν και το παρόν. Είναι οι αληθινοί πολεμιστές αυτής της ομάδας και το έχουν κάνει αυτό που είναι και τους ευχόμαστε καλά. Η Formula 1 είναι η ζωή μας εδώ και τόσο καιρό και τώρα είναι καιρός να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας».