Τέλος στις φήμες: Η Audi δεν αλλάζει σχέδια ενόψει 2026


Ο CEO της Audi, Gernot Doellner, βάζει τέλος στα σενάρια υπαναχώρησης της εταιρείας στο ζήτημα της εμπλοκής της στη Formula 1 το 2026.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: AUDI AG
  • 15/12/2023

Η Audi έχει ανακοινώσει από τον Αύγουστο του 2022 ότι θα εμπλακεί στη Formula 1 ως κατασκευάστρια κινητήρων, με την αυγή των νέων κανονισμών το 2026.

Το τελευταίο διάστημα, όμως, υπήρξε έντονη φημολογία για πιθανή αλλαγή σχεδίων από την πλευρά της εταιρείας, καθώς αντικαταστάθηκε ο CEO. Ο Markus Duesmann θεωρείτο ο άνθρωπος που ηγήθηκε της προσπάθειας να μπει η Audi στην F1 για πρώτη φορά στην ιστορία της, κι ο διάδοχός του, Gernot Doellner, δεν ήταν σε θέση να τοποθετηθεί δημόσια ως νεοεκλεγμένος στο αξίωμα.

Τώρα που μπορεί να μιλήσει επ' αυτού έσπευσε να διαψεύσει όλα αυτά τα σενάρια, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt:

«Είναι ξεκάθαρη η απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο, και από τα συμβούλια της Audi και της Volkswagen, ότι η Audi μπαίνει στη Formula 1 το 2026. Τα πλάνα παραμένουν ως έχουν.»

Πέρα από τις φήμες που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα, τον Ιούνιο, δημοσίευμα στον ιταλικό Τύπο ανέφερε πως η εταιρεία είχε μείνει πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό στην εξέλιξη του κινητήριου συνόλου για το 2026.

Συγκεκριμένα, αυτή η εκτίμηση βασιζόταν στο γεγονός πως Red Bull Powertrains και Mercedes ξεκίνησαν τα πρώτα τεστ με μονοκύλινδρο κινητήρα στο δυναμόμετρο στα μέσα του 2022, ενώ η Audi άρχισε τις ίδιες δοκιμές στα τέλη του περασμένου έτους.

Αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί, ούτε διαψευστεί από την πλευρά των Γερμανών.

Πηγή: Handelsblatt

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόσληψη-κλειδί για την προετοιμασία της Audi ενόψει 2026

F1: Ο Νικόλας Τομπάζης αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τα μονοθέσια του 2026