Θέλει να... ντύσει τη Mercedes ο Stroll!


Ο Lawrence Stroll δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα επένδυσης στην Mercedes, εξαγοράζοντας τη γερμανική ομάδα εάν το «αστέρι» αποφασίσει να αποχωρήσει από τη Formula 1

  • 18/5/2020

Ο Καναδός μεγιστάνας κάθε άλλο παρά… αδιαφορεί για όλα όσα λαμβάνουν χώρα στον «οργανισμό Mercedes». Ο Lawrence Stroll είναι αποφασισμένος να προβεί σε μεγάλες επενδύσεις στη Formula 1 και η εξαγορά της Force India ήταν μόνο το πρώτο βήμα που έκανε.

Ο Stroll ήδη έχει συμφωνήσει με την Aston Martin ώστε από το 2021 η Racing Point να μετονομαστεί σε Aston Martin Formula 1 Team και γίνει επί της ουσίας εργοστασιακή ομάδα. Όμως τα σχέδια του Καναδού δεν σταματούν εδώ.

Η συνεχιζόμενη φημολογία αναφορικά με μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Mercedes από τη Formula 1, έχει εξάψει το ενδιαφέρον του Καναδού. Για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι πρακτικός: η Mercedes διαθέτει δύο υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Brackley και στο Brixworth, οι οποίες είναι σαφώς πιο «μπροστά» τεχνολογικά από τις αντίστοιχες της Racing Point στο Silverstone.

Μια πιθανή εξαγορά της Mercedes από την Stroll και τους συνεργάτες του, λοιπόν, θα μπορούσε αυτομάτως να «αναβαθμίσει» την Aston Martin σε επίπεδο εργοστασίου. Όμως δεν σημαίνει πως η Mercedes θα σταματήσει να υφίσταται ως ομάδα. Κάθε άλλο!

Ο Stroll την τεράστια περιουσία του τη δημιούργησε μέσα από τον χώρο της ένδυσης. Ήταν αυτός που εισήγαγε στην καναδική αγορά φίρμες όπως η Pierre Cardin και η Ralph Lauren, ενώ μαζί με τον Silas Chou επένδυσαν στην Tommy Hilfiger και την Michael Kors, «εκτοξεύοντας» εμπορικά και τις δύο φίρμες.

Προφανώς, λοιπόν, το ενδεχόμενο τη δημιουργίας της Tommy Hilfiger Mercedes F1 Team κάθε άλλο παρά τον αφήνει αδιάφορο. Άλλωστε η Tommy Hilfiger εδώ και δύο χρόνια «ντύνει» τη Mercedes, επομένως είναι δύο εταιρίες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους.

Εφόσον, λοιπόν, οι συνθήκες ευνοούν μια τέτοια επένδυση, ο Stroll δεδομένα θα κινηθεί δυναμικά. Άλλωστε με δεδομένο το επιτυχημένο παράδειγμα του Dietrich Mateschitz, ο οποίος μέσα από τη Formula 1 έκανε παγκοσμίως γνωστή τη Red Bull, χρησιμοποιώντας ως «όχημα» και την «ομογάλακτη» Toro Rosso, ο Stroll μπορεί να δώσει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική τόσο στην Aston Martin, για την εξαγορά του 16,7% της οποίας δαπάνησε 182 εκατομμύρια στερλίνες στις 31 Ιανουαρίου του 2020, όσο και στην Tommy Hilfiger που αποτελεί και το αγαπημένο του επιχειρηματικό «παιδί».