Θετικός στον Covid-19 o Lewis Hamilton!


Θετικός στον κορωνοϊό είναι ο Lewis Hamilton όπως ανακοίνωσαν από κοινού η Παγκόσμια Ομοσπονδία και η ομάδα της Mercedes!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/12/2020

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊου μετά από τον αγώνα της περασμένης Κυριακής. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά και ήδη ο Hamilton έχει απομονωθεί, ακολουθώντας τις οδηγίες των υγειονομικών υπηρεσιών του Μπαχρέιν.

Ο Hamilton ξύπνησε το πρωί της Δευτέρας έχοντας ελαφρά συμπτώματα. Την ίδια στιγμή ενημερώθηκε πως το άτομο το στενού περιβάλλοντός του ήταν θετικό στον Covid-19, ενώ αμέσως ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής υποβλήθηκε σε νέο τεστ, το οποίο αυτή τη φορά ήταν θετικό.

Να σημειωθεί πως πριν από τον αγώνα του Μπαχρέιν, ο Hamilton είχε κάνει τρία τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Οι διαδικασίες ιχνηλάτησης των επαφών του Hamilton προχωρούν, προκειμένου να διαπιστώθει εάν έχουν προσβληθεί κι άλλα άτομα του περιβάλλοντός του από τον ιό.

Ο Hamilton είναι ο δεύτερος πιλότος της Formula 1 που ανιχνεύεται θετικός στον κορωνοϊό, έπειτα από τον Sergio Perez. Ο Μεξικανός είχε χρειαστεί να μείνει στους δύο αγώνες του Σίλβερστοουν.

Όλα δείχνουν πως ο Hamilton δεν θα αγωνιστεί στο γκραν πρι της προσεχούς Κυριακής και πάλι στο Μπαχρέιν, ενώ εάν το τα τεστ του βγουν αρνητικά, ίσως μπορέσει να ταξιδέψει στο Άμπου Ντάμπι για το φινάλε της σεζόν.

Η Mercedes καλείται να επιλέξει ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Hamilton ανάμεσα από τους δύο test drivers της που είναι οι Stoffel Vandoorne και Esteban Gutierrez.