Θετικός στον κορωνοϊό ο Vettel, τον αντικαθιστά ο Hulkenberg


O Sebastian Vettel βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και θα αντικασταθεί από τον Nico Hulkenberg για το GP του Μπαχρέιν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 17/3/2022

Μετά τον Daniel Ricciardo, κι ο Sebastian Vettel βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊο, μόλις λίγες ώρες πριν την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1 στο Μπαχρέιν.

Κι ενώ ο Αυστραλός πρόλαβε να αναρρώσει και να βγει αρνητικός σε πολλαπλά τεστ, ο οδηγός της Aston Martin θα πρέπει να μείνει σε απομόνωση, με τον Nico Hulkenberg να τον αντικαθιστά.

Για τη φετινή σεζόν, έχει πάψει να ισχύει το σύστημα των αυστηρών 'bubbles' στα οποία οδηγοί και μέλη των ομάδων έπρεπε να παραμένουν, ώστε να διακόπτεται η διασπορά του κορωνοϊού σε περίπτωση κρούσματος, με μόνο το PCR να είναι υποχρεωτικό για την είσοδο κάποιου στο paddock.

Αυτό έχει αφήσει το σπορ σε μία κάπως άβολη θέση, καθώς ήδη πριν αρχίσει η χρονιά έχει στα χέρια του δύο θετικά κρούσματα, που είναι και οδηγοί, ενώ άγνωστο παραμένει και πόσα μέλη ομάδων έχουν νοσήσει το τελευταίο διάστημα από τον Covid-19.

Σε ό,τι αφορά τις πιθανότητες του Vettel να αγωνιστεί στο επόμενο GP, αυτό της Σαουδικής Αραβίας την επόμενη εβδομάδα, όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα διαγνωσθεί αρνητικός στον ιό τις ημέρες αμέσως μετά το πέρας του αγώνα στο Μπαχρέιν, ώστε να μπορέσει να βγει από τη χώρα και να ταξιδέψει για την Τζέντα.