Stefano Domenicali: «Αγώνας F1 στην Ελλάδα; Μας ενδιαφέρει αλλά...»


Ο πρόεδρος και CEO της Formula 1, Stefano Domenicali, μίλησε για το ενδεχόμενο διεξαγωγής αγώνα F1 στην Ελλάδα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ, ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI
  • 7/6/2023

Η Formula 1 επεκτείνει το καλεντάρι της και συνεχώς θέλει να βάζει νέες πίστες, κι άρα νέες χώρες, στο ήδη μεγάλο σε διάρκεια πρόγραμμά της.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος αυτού του διευρυμένου προγράμματος, με δεδομένο πως στη χώρα μας υπάρχει αρκετά μεγάλος αριθμός ανθρώπων που παρακολουθούν το σπορ, ενώ υπάρχει κι ήδη η διεθνής παρουσία της χώρας στο motorsport μέσω του Ράλλυ Ακρόπολις.

Πρόσφατα, άλλωστε, ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε το ενδεχόμενο κατασκευής πίστας στο Ηράκλειο της Κρήτης για αγώνες MotoGP και F1, ενώ αντίστοιχη πρόταση είχε καταθέσει και ο -τότε μαθητής Λυκείου- Άγγελος Πιπεράκης για την πόλη του.

Στο παρελθόν, δε, υπήρξαν άλλες αντίστοιχες προτάσεις, από τη Χαλανδρίτσα ως το Ελληνικό.

Μιλώντας στην κάμερα του ΑΝΤ1 και τη Μαρία Θωμά, ο ισχυρός άνδρας του σπορ Stefano Domenicali, τόνισε πως το ενδιαφέρον από την πλευρά της F1 υπάρχει, αλλά ακόμα δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση:

«Είχε γίνει μια προσέγγιση πριν από δύο χρόνια. Έκτοτε δεν είχαμε νέα. Μας ενδιαφέρει, αν πρόκειται για μία σοβαρή, δυνατή πρόταση και σε μία εμβληματική τοποθεσία, είμαστε θετικοί».