Τί… τρέχει με τη συνεργασία Perez – Red Bull;


Η συνεργασία του Sergio Perez με τη Red Bull ξεκίνησε με… αμφισβήτηση, απ’ όσους θεωρούσαν πως η επιλογή του Μεξικανού ως teammate του Max Verstappen δεν ήταν η ενδεδειγμένη.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/7/2021

Μολονότι ο Perez στους πέντε πρώτους αγώνες της σεζόν… φλέρταρε διαρκώς με το βάθρο των νικητών –με εξαίρεση την Ίμολα- πολλοί ήταν αυτοί που ισχυρίζονταν πως δεν ήταν ο ιδανικός αντικαταστάτης του Alex Albon.

Η νίκη στο Μπακού και το βάθρο στη Γαλλία, όμως, σε συνδυασμό με τις πολύ καλές εμφανίσεις του στο Red Bull Ring ανεξαρτήτως αποτελέσματος, άλλαξαν το κλίμα για τον Μεξικανό.

Ο Perez έχει μονοετές συμβόλαιο με την αυστριακή ομάδα και οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για την επέκταση της συνεργασίας του με τη Red Bull.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι αυτή η διαδικασία δεν θα ολοκληρωθεί όσο άμεσα «έκλεισε» η συμφωνία στα τέλη του 2020 και δη μετά τον αγώνα στο Άμπου Ντάμπι. Ο λόγος;

Η Red Bull δεν επιθυμεί να δεσμευθεί με πολυετές συμβόλαιο με τον Μεξικανό, σε αντίθεση με τον Perez, ο οποίος έχει ζητήσει τουλάχιστον διετή συνεργασία. Ο Perez γνωρίζει πως ο teammate του, Max Verstappen, έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2023 με τη Red Bull και αυτό που ζητά από τον Dr. Helmut Marko είναι να υπογράψει κι αυτός για δύο χρόνια.

Ο Μεξικανός γνωρίζει πως σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι σχεδόν 34 ετών όταν θα λήξει το συμβόλαιό του και εάν καταφέρει να κάνει δίχως άγχος ακόμα δύο καλές σεζόν με τη Red Bull, θα μπορέσει να διεκδικήσει ακόμα ένα «μεγάλο» συμβόλαιο, με οικονομικούς όρους που θα του επιτρέψουν να κλείσει την καριέρα του στη Formula 1 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συν τοις άλλοις, ο Perez έχει αποδείξει πως λειτουργεί καλύτερα όταν μένει για αρκετό καιρό σε μία ομάδα, καθώς μπορεί να ξεδιπλώσει το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του και να αποδώσει τα μέγιστα.

Όλα δείχνουν, πάντως, πως εάν τα αποτελέσματα του Perez σε Silverstone και Hungaroring είναι καλά, τότε δεν αποκλείεται το ξεκίνημα του δεύτερου μισού της σεζόν να τον βρει με… νέο συμβόλαιο με τη Red Bull.