Την «ποδοσφαιροποίηση» της Formula 1 φοβάται ο Max Verstappen


O Max Verstappen δηλώνει αντίθετος με το κλίμα ποδοσφαίρου που επικρατεί στις κερκίδες, με αφορμή τις αντιδράσεις των θεατών σε διάφορα ατυχήματα στους τελευταίους αγώνες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ, ΦΩΤ.: RED BULL CONTENT POOL
  • 18/7/2022

Με την αύξηση της δημοφιλίας της Formula 1 και την αθρώα επιστροφή του κοινού στις κερκίδες των σιρκουί, έχουν αρχίσει να παρατηρούνται φαινόμενα αποδοκιμασίας οδηγών και πανηγυρισμών σε τυχόν ατυχήματα των αντιπάλων του αγαπημένου οδηγού της εξέδρας.

Ο Max Verstappen, που χαίρει της εκτίμησης εκατοντάδων χιλιάδων Ολλανδών που ταξιδεύουν σχεδόν σε κάθε πίστα του πρωταθλήματος για να τον στηρίξουν, μίλησε στο γερμανικό F1-Insider.com για αυτά τα φαινόμενα οπαδισμού, τραβόντας παράλληλες με το ποδόσφαιρο και τη συμπεριφορά της εξέδρας εκεί:

«Πρώτα από όλα, σε κάθε χώρα, οι θεατές στις κερκίδες ορίζουν την ατμόσφαιρα.

«Αυτούς τους οπαδούς τους καταλαβαίνουμε, έχουν δυνατή φωνή. Σε άλλα μέρη της πίστας υπάρχει κι ένα υγιές μείγμα από διάφορες ομάδες οπαδών, με διαφορετικές προτιμήσεις.

«Πιστεύω πως είναι κρίμα που οι θεατές αντιδρούν σαν οπαδοί στο ποδόσφαιρο.»

Και συνέχισε:

«Συνέχεια γιουχάρουν τον αντίπαλο. Στην Ολλανδία γιουχάρουν τον Lewis, στην Αγγλία εμένα.

«Είναι κρίμα, γιατί συχνά δίνουμε πολύ δύσκολες κι υψηλής ποιότητας μάχες. Πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλο.

«Είμαι οπαδός της PSV, αλλά όταν βλέπω ένα σπουδαίο ματς, το απολαμβάνω, ανεξάρτητα από το αν η ομάδα μου κέρδισε ή έχασε.

«Θα ήταν ωραίο αν συμπεριφέρονταν έτσι οι οπαδοί στο δικό μας σπορ. Παρά την όποια αντιπαλότητα, οι αντίπαλοι πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό.»