Το επώνυμο Schumacher επέστρεψε στη Formula 1!


Είναι γεγονός! Το 2021 θα ξαναδούμε έναν Schumacher στη Formula 1, καθώς ο γιός του επτάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Mick, υπέγραψε συμβόλαιο με την Haas

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/12/2020

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι, ήρθε και η ανακοίνωση της Haas για τον Mick Schumacher. Όπως αποκλειστικά είχαμε αναφέρει από το πρωί της Τρίτης, η ανακοίνωση της αμερικανικής ομάδας για την έναρξη της συνεργασίας της με τον γιό του επτάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή θα γινόταν ακριβώς ένα 24άωρο αργότερα. Όπερ κι εγένετο.

Ο Mick Schumacher θα έχει την μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα του οδηγώντας για την Haas μαζί με έναν συναθλητή του στη Formula 2, τον Nikita Mazepin.

Ο Schumacher εντάσσεται στην ομάδα της Haas, έχοντας ήδη στην… πλάτη του έξι σεζόν σε πρωταθλήματα μονοθεσίων. Το ξεκίνημα έγινε το 2015 στην γερμανική ADAC F4, ακολούθησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FIA Formula 3 , όπου το 2018 κατέκτησε τον τίτλο με οκτώ νίκες, πριν γίνει μέλος της περίφημης FDA, της Ακαδημίας πιλότων της Ferrari.

Το 2019 βρέθηκε στη Formula 2 με την Prema, με την οποία αγωνίζεται και φέτος, ευρισκόμενος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 14 βαθμούς διαφορά από τον Callum Ilott, δύο αγώνες πριν από το φινάλε της σεζόν που θα είναι το προσεχές Σαββατοκύριακο στο Μπαχρέιν.

Ο Schumacher είχε την πρώτη του γεύση με σύγχρονα μονοθέσια της Formula 1 τον περασμένο Απρίλιο, συμμετέχοντας στο τεστ του Μπαχρέιν με τη Ferrari και την Alfa Romeo.

«Η προοπτική να είμαι στο grid της Formula 1 1 την επόμενη σεζόν με κάνει απίστευτα χαρούμενο και είμαι απλά άφωνος!», δήλωσε ο Mick Schumacher μετά την επιβεβαίωση της συνεργασίας του με την Haas.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Haas, τη Ferrari και την Ferrari Driver Academy για την εμπιστοσύνη τους σε μένα. Θέλω επίσης να πω πόσο σημαντική είναι η αγάπη μου για τους γονείς μου, στους οποίους χρωστάω τα πάντα. Πάντα πίστευα ότι θα πραγματοποιούσα το όνειρό μου να βρεθώ στη Formula 1. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους υπέροχους οπαδούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού εκεί έξω που με υποστήριξαν καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Θα τα δώσω τα πάντα, όπως πάντα, και ανυπομονώ να συνεχίσω αυτό το ταξίδι μαζί με την Haas και αυτούς» υπογράμμισε ο Mick.