Το 2025, η Mercedes γυρίζει σελίδα, καθώς η αποχώρηση του Lewis Hamilton φέρνει τον Andrea Kimi Antonelli στην θέση του, μετά από μόλις μία σεζόν στη Formula 2.
Θα είναι ένας εκ των τεσσάρων οδηγών που δεν θα έχει οδηγήσει ξανά μονοθέσιο F1 σε αγώνα, κι ένας εκ των έξι που μπορούν να θεωρηθούν rookies στο grid του 2025.
Ο 18χρονος Ιταλός θα βρεθεί δίπλα στον George Russell στη σχάρα εκκίνησης στο Albert Park σε δύο μήνες από τώρα, αλλά πριν καν πιάσει το τιμόνι της W16 έχει ισοφαρίσει ένα ρεκόρ επτά δεκαετιών.
Κι αυτό, διότι πρόκειται να γίνει ο πρώτος rookie που οδηγεί για τη γερμανική ομάδα μετά το 1954, όταν αυτή ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την F1.
Ήταν το Γερμανικό Grand Prix εκείνης της χρονιάς όταν τρεις W196 κατέβηκαν, με οδηγούς τους Juan Manuel Fangio, Hans Hermann, και Karl Kling.
Ο Fangio είχε στεφθεί ήδη πρωταθλητής με την Alfa Romeo το 1951, ενώ ο Hermann είχε στο ενεργητικό του έναν αγώνα με ιδιωτική συμμετοχή στο ίδιο GP έναν χρόνο νωρίτερα.
Ο Kling, όμως, ήταν εντελώς άπειρος, καθώς οδήγησε για πρώτη φορά στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού εκείνη τη μέρα, τερματίζοντας 2ος πίσω από τον Fangio για μόλις 0,1 δλ.
Θα συνέχιζε την πορεία του με τη Mercedes και το 1955, προτού αυτή αποσυρθεί από τους αγώνες μετά το τραγικό δυστύχημα στον24ωρο αγώνα του Le Mans, όταν ο Pierre Levagh είχε έξοδο με το αυτοκίνητό του να εκτοξεύεται στους θεατές, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 84 άνθρωποι, όπως κι ίδιος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Πέντε (πολύ) πρόωρες προβλέψεις για το 2025
Η «πρωτιά» για την οποία ο Charles Leclerc δεν (πρέπει να) αισθάνεται υπερήφανος!
Ο πιλότος της Formula με το… μαγικό ραβδάκι! Δείτε ποιος είναι!





ΔΗΜΟΦΙΛΗ