Το «τρίτο πρόσωπο» στη… σχέση Hamilton-Mercedes


Οι πρόσφατες πληροφορίες τόσο από την πλευρά του Βρετανού Παγκόσμιου Πρωταθλητή όσο και από τη γερμανική φίρμα μιλούν για σύγκλιση απόψεων, όμως οι υπογραφές αργούν ακόμα…

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 20/1/2021

Φαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει να δημιουργείται και πάλι θετικό κλίμα στις συζητήσεις ανάμεσα στον Lewis Hamilton και την Mercedes αναφορικά με την επέκταση της άκρως επιτυχημένης συνεργασίας των δύο πλευρών.

Όχι ότι το κλίμα ήταν ποτέ κακό, αλλά όπως και να το κάνουμε, υπήρξε μια «παγωμάρα» λόγω των αυξημένων οικονομικών απαιτήσεων του Βρετανού, ο οποίος γνωρίζει πως αυτό θα είναι το τελευταίο «μεγάλο» συμβόλαιο της καριέρας του και πως τώρα είναι η ευκαιρία του να εξαργυρώσει την σπουδαία επιτυχία της ισοφάρισης του ρεκόρ των επτά Πρωταθλημάτων.

Η πρόοδος που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις θεωρείται σημαντική, όμως υπάρχει ένα «τρίτο πρόσωπο», το οποίο δημιουργεί κάποιες δυσκολίες, αποτέλεσμα των οποίων είναι να μην έχει υπογραφεί ακόμα η συμφωνία.

Ο λόγος για τον George Russell, ο οποίος αποτελεί τούτη τη στιγμή το «αγαπημένο παιδί» της Daimler, δηλαδή της «μητρικής» εταιρίας, η οποία καλείται να πληρώσει τα συμβόλαια των πιλότων.

Τα αποτελέσματα του Russell και η ευκολία προσαρμογής του στις συνθήκες πρωταθληματικής οδήγησης, όπως φάνηκε στο Μπαχρέιν, έβαλαν σε σκέψεις τους Γερμανούς, οι οποίοι ναι μεν δεν σκέφτονται προς το παρόν να τον χρίσουν «αντι-Hamilton», ωστόσο έχουν άλλα πλάνα γι’ αυτόν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Mercedes επί της ουσίας έχει αποφασίσει πως το 2022 ο Russell θα είναι στην ομάδα, αντικαθιστώντας τον Valtteri Bottas. Μια εξέλιξη που φαντάζει λογική, όμως δεν… αρέσει καθόλου στον Hamilton .

Λογικό, από τη στιγμή που ο Hamilton έχει βρεθεί στη θέση του συμπατριώτη του, έστω και αν έχουν περάσει περίπου… 15 χρόνια από τότε. Ως «ρούκι» ο Hamilton ήρθε με… φόρα στη Formula 1, υποσκέλισε με το «καλημέρα» τον (Παγκόσμιο Πρωταθλητή) Fernando Alonso και έδειξε πως το μέλλον του ανήκε.

Ο Hamilton είναι ιδιαίτερα έξυπνος, ώστε να αφήσει στην… τύχη του το θέμα του μελλοντικού teammate του. Γνωρίζει πως ο Russell θα του βάλει.. δύσκολα, ήτοι θα κάνει ό,τι δεν έκανε ποτέ μέχρι σήμερα ο Bottas. Και θέλει να εξασφαλίσει πως θα έχει λόγο στην επιλογή του teammate του.

Γνωρίζει ο Hamilton πως ο πρώτος και βασικός αντίπαλος κάθε πιλότου είναι ο teammate του, μιας και έχουν στη διάθεσή τους ακριβώς τον ίδιο εξοπλισμό. Και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να βάλει… μπελάδες στο μυαλό του, μιας και ξέρει πως με τον Bottas εύκολα ή δύσκολα βρίσκουν την ισορροπία μεταξύ τους.

Όμως με ένας νεαρό, φέρελπι πιλότο όπως ο Russell τα πράγματα δεν θα είναι έτσι. Το έχει δείξει η ιστορία. Όχι μόνο η δική στη McLaren το 2007, αλλά και αυτή του Sebastian Vettel στη Red Bull απέναντι στον Mark Webber, του Max Verstappen στην ίδια ομάδα απέναντι στον Daniel Ricciardo, αλλά και του Charles Leclerc στη Ferrari απέναντι στον Vettel.

Είναι νομοτέλεια πως ένας πολύ γρήγορος ταλαντούχος νέος οδηγός, αργά ή γρήγορα θα «προσπεράσει» τον μεγαλύτερο σε ηλικία, ακόμα κι αν αυτός είναι επτά ή οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητές. Κι αυτό είναι ένα σενάριο που ούτε καν θέλει να το σκέφτεται ο Lewis Hamliton…